Ministrul Energiei a convocat comandamentul energetic de iarnă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a convocat pentru joi la ora 15:00 comandamentul energetic de iarnă, la sediul Dispeceratului Energetic Naţional.
Romania TV
18 ian. 2018, 08:01
Ministrul Energiei a convocat comandamentul energetic de iarnă

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a declarat, miercuri, că, în această perioadă, nu sunt probleme în privinţa alimentării cu energie, iar aprovizionarea cu electricitate şi gaze este „în grafic”.

„Ieri (marţi – n.r.) s-a desfăşurat o şedinţă în Comandamentul de iarnă din dispeceratul energetic naţional. Până la momentul acelei analize, nu a fost niciun fel de problemă. Sunt pregătite echipele de intervenţie, dacă va fi cazul de intervenţii la deconectări”, a afirmat Petcu, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul interimar Mihai Fifor a anunţat, joi, la MAI, că, din cauza condiţiilor nefavorabile, s-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat.

„S-a intervenit operativ pe tot parcursul nopţii pentru ca traficul să nu fie blocat. (…) Am solicitat tuturor colegilor miniştri implicaţi în operaţiunea aceasta (…) să intervină şi să fie pregătiţi în orice moment”, a declarat Fifor. El a precizat că, în prezent, nu există „blocaje semnificative” pe drumuri.

Mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă, iar pe DN1 şi DN 73 a fost restricţionat traficul greu, informează Centrul Infotrafic. Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. Ninsorile abundente au afectat şi alimentarea cu energie a liniilor feroviare, circulaţia trenurilor fiind oprită în timpul nopţii.

Centrul Infotrafic recomandă participanţilor la trafic să ruleze cu prudenţă şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Traficul rutier a fost restricţionat miercuri noapte pentru autovehiculele de peste 7.5 tone pe DN73 Valea Mare (judeţul Argeş) – Fundata (judeţul Braşov) şi pe DN1, între Nistoreşti (Prahova) şi Braşov, în condiţiile în care la munte ninge abundent, iar unele TIR-uri au avut dificultăţi la urcarea drumului în rampă. De asemenea, în judeţul Gorj DN67C Transalpina este închis între Rânca şi Novaci, pe tronsonul kilometric 16+200 – 34+800.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că mai multe drumuri naţionale sunt acoperite cu zăpadă.

Spynews
Ai văzut-o pe fetița din imagine? Dacă da, sună la 112! Alexia are 13 ani și a dispărut / FOTO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru septembrie. Când încep să vină ploile și să scadă temperaturile în București
Capital.ro
Inspecție tehnică la patru ani de la prima înmatriculare. Test obligatoriu de verificare tehnică
Playtech.ro
ȘOCANT Cum a ajuns să arate acum Gabriela Szabo. Este de nerecunoscut la 48 de ani
DailyBusiness
Apar PĂDURI în mijlocul oraşelor. Acești români vor respira un aer mai curat!
Adevarul
Decizii de recalculare a pensiilor blocate la poștă în toată țara. „Pur și simplu ne spun: următoarele decizii opriți-le de la distribuire”
Spynews
Cristian Marinescu și Deni Stavăr de la Mireasă, ceartă aprinsă în fața tuturor. De la ce a pornit totul. Cum a reacționat Antonia, fosta iubită a bărbatului
Spynews
Bunicul Luizei Melencu, mărturisiri uluitoare. Gheorghe Dincă nu ar fi ucis-o pe adolescenta de 18 ani
Evz.ro
Se schimbă pragul de impozitare a pensiilor. Măsura intră în vigoare în luna octombrie
Ego.ro
SECRET: Ce să pui în zacuscă pentru un gust unic
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Noua analiză de sânge a pânzei în care a fost îngropat Iisus răstoarnă tot ce se ştia! Detalii de magnitudine biblică
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Iulia, studenta moartă după operația din Turcia, urmează să fie repatriată! Cum va fi adusă înapoi în țară și de ce familia nu are voie să-i deschidă sicriul
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Tribunalul Suprem Elvețian analizează recursul Federației Române de Gimnastică privind concursul de sol de la Jocurile Olimpice
MediaFlux
Pensionarii vor primi ACEASTĂ SCRISOARE! Sunt vizate 5 milioane de oameni
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...