Trupul neînsufleţit al artistei a fost depus la biserica St Joseph până duminică, la ora 16.00 GMT.
Mulţi dintre fanii care s-au adunat pentru a îi aduce un ultim omagiu artistei au adus flori galbene, precum narcise, despre care au spus că reprezintă razele soarelui.
În biserică, melodii ale lui Dolores O’Riordan s-au auzit în surdină, în timp ce mesajul de pe o coroană de flori aşezată lângă sicriul ei a arătat: „Melodia s-a terminat, dar amintirile rămân”.
Episcopul din Limerick , Brendan Leahy, a spus că artista a fost „o fiică foarte iubită şi preţuită a oraşului, precum şi o activistă convinsă pentru trăirea vieţii în adevăr, dragoste şi pace”.
Trupul neînsufleţit al artistei va fi dus la o casă mortuară aflată în apropiere Ballyneety, unde va rămâne până luni seară, înainte de a fi dus la biserica St Ailbes din Ballybricken, unde va avea loc slujba de pomenire, marţi dimineaţă.
Slujba va fi urmată de o înmormântare privată la care vor participa doar membri ai familiei artistei. Radioul local va difuza slujba în direct pentru fanii artistei care nu vor putea participa.
Potrivit publicaţiei The Irish Times, artista va fi înhumată lângă tatăl ei, Terence, care a murit în anul 2011.
O’Riordan a fost găsită fără viaţă, luni, 15 ianuarie, într-o cameră de hotel din Londra.
Agentul ei a transmis recent că în timp ce se afla în Londra pentru o sesiune de înregistrări cu celălalt grup muzical al ei, D.A.R.K., artista urma, de asemenea, să se întâlnească cu reprezentanţi ai casei de discuri BMG pentru a discuta despre planuri în vederea lansării unui nou album de studio The Cranberries. Ea urma să înregistreze şi pentru o nouă variantă a piesei „Zombie”, alături de trupa heavy metal Bad Wolves.
Ancheta morţii lui Dolores O’Riordan, desfăşurată de Westminster Coroner’s Court, a fost amânată până pe 3 aprilie, deoarece medicul legist aşteaptă rezultatul mai multor teste.
La începutul acestei săptămâni, Poliţia Metropolitană a anunţat că nu tratează moartea lui O’Riordan ca suspectă.
Cântăreaţa şi compozitoarea irlandeză, originară din Ballybricken, din comitatul irlandez Limerick, a murit pe 16 ianuarie, la Londra, la vârsta de 46 de ani.
În luna mai a anului trecut – la puţin timp de la începerea turneului european – The Cranberries a anulat mai multe concerte, din cauza unor probleme de sănătate ale solistei. Site-ul oficial al trupei anunţa „motive medicale asociate cu probleme ale spatelui”. Înainte de Crăciun, O’Riordan a publicat un mesaj pe Facebook în care spunea că se simte bine, lăsând să se înţeleagă că va urca pe scenă curând. În luna ianuarie a acestui an, printr-o imagine în care apare ţinând o pisică, anunţa că pleacă din Irlanda.
O’Riordan s-a despărţit, în 2014, de soţul ei, Don Burton, după o relaţie de 20 de ani. Ea şi Burton, fostul manager de turneu al trupei Duran Duran, au avut trei copii.
Cântăreaţa suferea de tulburare bipolară, fiind diagnosticată în 2015. Ea a concertat la Bucureşti, alături de The Cranberries, de două ori, în 2010 şi 2012.
Dolores O’Riordan, originară din comitatul irlandez Limerick, a devenit o artistă apreciată pe plan internaţional, după ce a început să cânte alături de trupa The Cranberries, la vârsta de 18 ani.
Trupa The Cranberries, una dintre cele mai populare formaţii rock din anii 1990, a lansat şapte albume de studio, care au fost vândute în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial. Printre cele mai cunoscute single-uri ale formaţiei irlandeze se află piese precum „Linger”, „Dreams”, „Zombie”, „Ode to My Family”, „Ridiculous Thoughts”, „Salvation”, „Free to Decide” şi „Promises”. În perioada de pauză a formaţiei, între 2003 şi 2009, ea a urmat o carieră solo. În aprilie 2017, The Cranberries a lansat albumul „Something Else”.
Citeşte şi Moartea lui Dolores O’Riordan rămâne un mister. Top 5 cele mai frumoase melodii ale artistei VIDEO