Atunci când pielea este expusă la temperaturi scăzute atât ale aerului cât și ale apei încep să apară primele simptome ale alergiei la frig. Cea mai mare greșeală este aceea de a face rost imediat de o sursă de căldură, în felul acesta simptomele de înrăutățesc de fiecare dată.
De regulă se recomandă medicamente antihistaminice pentru a calma urticaria specifică alergiei la frig cât și recomandarea măsurilor pentru a evita contactul cu frigul cât și cu obiectele sau băuturile reci.
Astfel este necesar să nu consumi lichide reci, să te îmbraci adecvat când iesi din casă mai ales când afară sunt temperaturi scăzute, să nu îți lipsească mănușile si fularul din dotare. Ideal ar fi și să eviți contactul cu zăpada.
În astfel de situații nu este suficient doar tratamentul medicamentos, trebuie să acorzi o atenție deosebită și alimentației tale. Astfel că, ai nevoie să consumi o cantitate mai mare de proteine, acestea având rolul de a ajuta corpul să își regleze mai ușor temperatura și să o mențină constantă.
Deci, optează pentru alimentele cu amidon și grăsime, de exemplu poți alege avocado, carne, fasole. Chiar dacă este iarnă și carnea de pește îți poate fi de mare folos. Important este să mănânci echilibrat.
Află mai multe despre alergia la frig AICI