Preot din Călăraşi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un preot, care este şi instructor auto, este suspectat că a făcut afaceri cu fişe medicale pentru şcoala de şoferi, alături de un angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi. Amândoi au fost reţinuţi de DGA, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce un bărbat a reclamat că i s-au cerut 180 lei pentru o fişă medicală fictivă.
Romania TV
13 aug. 2012, 13:54
Preot din Călăraşi, reţinut pentru trafic de influenţă

Un preot din Călăraşi, care era şi instructor auto, a fost reţinut după ce a pretis bani de la mai multe persoane cărora le-a obţinut fişe medicale fictive, acte necesare pentru înscrierea la şcoala de şoferi, informează Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

„Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au pus în executare, luni, două mandate de aducere, în două dosare penale, care s-au soldat cu reţinerea a două persoane pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă, urmând ca acestea să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile”, precizează într-un comunicat sursa citată.

În 19 februarie 2012, R.N. a sesizat faptul că M.M, preot şi instructor auto, i-a pretins suma de 180 de lei pentru a-i obţine fictiv fişa medicală pentru şcoala de şoferi.

„Extinzând cercetările, s-a stabilit că în perioada decembrie 2011 – şi până în prezent învinuiţii P.M., angajat al Spitalului Judeţean Călăraşi, şi M.M., preot şi instructor auto, au pretins şi/sau au primit diverse sume de bani, cuprinse între 60 şi 270 lei de la diferite persoane, direct sau prin intermediari, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fictiv de fişe medicale pentru şcoala de şoferi, permis de port armă, concedii medicale etc., având influenţă sau lăsând de înţeles că au influenţa necesară pe lângă anumiţi medici îndreptăţiţi să emită în mod legal astfel de documente”, arată sursa citată.

În cele două cauze au fost introduşi patru investigatori sub acoperire, cărora cei doi învinuiţi le-au pretins sume de bani cuprinse între 160 şi 200 lei, primind astfel în total suma de 730 de lei, în scopul obţinerii de fişe medicale fictive, urmând ca în continuare să fie documentată întreaga activitate infracţională.

Anchetatorii au stabilit că cei doi nu erau la prima abatere, şi că au luat de mai multe ori bani pentru astfel de fişe care le facilitau doritorilor permise de port armă sau concedii medicale. Cei doi urmează să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Spynews
Fiica lui Tzancă Uraganu și a Alinei Marymar a împlinit un an. Cum a arătat petrecerea organizată pentru micuță | FOTO
Bzi.ro
Câte kilograme are Inna: S-a urcat pe cântar și și-a uimit fanii!
Fanatik.ro
Comoara găsită de o femeie într-un râu. I s-au înmuiat picioarele când a văzut ce a scos din apă
Capital.ro
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Playtech.ro
Uluitor ce schimbare! Păpușa de la Glina s-a transformat TOTAL acum. E de nerecunoscut la 18 ani
DailyBusiness
MAREA amnistie fiscală! Ciolacu anunță dobânzi și penalități ANULATE și reduceri de 3%
Adevarul
Cel mai șocant caz de iubire obsesivă din istorie. De ce a fost în stare un medic pentru a trăi alături de dragostea vieții sale
Spynews
Radu Vâlcan și-a descoperit noi pasiuni, după botezul fiicei Laurei Cosoi! Prezentatorul TV s-a apucat de olărit! | VIDEO
Spynews
Cristi Tănase și soția lui se întâlnesc, din nou, în instanță! Dodel, acuzat că nu s-ar implica în creșterea fiicei lor | FOTO
Evz.ro
Asia Express sezonul șapte. Cele mai tari aventuri din viață pentru Betty Salam şi Cătălin Vişănescu
Ego.ro
Oana Zăvoranu, imaginile pe care le-ar vrea ȘTERSE! Cum a ajuns să arate azi Querida, la 51 de ani
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Jordan Chiles, imagini incendiare, în bikini, în plin scandal cu medalia Anei Bărbosu
wowbiz.ro
Gheorghe Dincă aruncă bomba, la 5 ani de la cazul Caracal! Ce i-a făcut, de fapt, Alexandrei Măceșanu
Cancan.ro
De ce a murit Alina, femeia de afaceri din Gorj căreia i s-a făcut rău la volan. Verdictul medicilor
Playsport.ro
Cristiano Ronaldo și Georgina, așa cum nu au mai fost surprinși niciodată! Ce au făcut pe un iaht de lux, în larg, când credeau că nu-i vede nimeni
kanald.ro
Mânăstirea din România unde au fost ascunse 200 de tone de aur! Cum a fost păstrat tezaurul Băncii Naționale, fără a fi descoperit de forțele rusești
Capital.ro
A murit cea mai iubită actriță. Românii o iubeau. Odihnește-te în pace!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Ion Țiriac, discurs-manifest după ce primarul Daniel Băluță a inaugurat patinoarul de 10.000.000 de euro din sectorul 4! „M-am întâlnit cu domnul David Popovici și mi-a zis asta”
stirilekanald.ro
Te trec fiorii! Gheorghe Dincă, detalii cutremurătoare la 5 ani de la cazul Caracal. Ce a povestit despre fetele care au dispărut din curtea sa: „Cu ce sunt monstru?”
substantial.ro
Amenajarea dormitorului pentru un somn odihnitor
MediaFlux
ANUNȚUL Poștei Române pentru PENSIONARI. Poștașii deja au trecut la TREABĂ.
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...