Flashmob de solidaritate pentru un copil paralizat din cauza unei înţepături de insectă

Aproximativ 200 de copii de la patru grădiniţe din Galaţi au participat, joi, la un flashmob umanitar pentru un băieţel care are nevoie de bani pentru o intervenţie chirurgicală de implantare a nervilor, la Viena.
Roxana Gagiu
01 feb. 2018, 12:42
Flashmob de solidaritate pentru un copil paralizat din cauza unei înţepături de insectă

Viaţa lui Teodor Lupea, un băieţel de numai 3 ani şi 9 luni, depinde de 25.000 de Euro, bani pe care părinţii nu îi au. Copilul a fost diagnosticat cu o hemipareză, care îi afectează inclusiv mâinile, şi trebuie operat în regim de urgenţă, în Viena, la începutul lui februarie, altfel riscă să rămână paralizat pe viaţă.

Vezi aici povestea lui Teo, băiatul care a paralizat din cauza unei înţepături de insectă

Copiii de la patru grădiniţe din Galaţi au participat la acţiunea organizată de părinţi, cadre didactice şi de o fundaţie. Ei au dansat împreună în cadrul unei campanii de strângere de fonduri pentru Teo.

Participanţii au donat bani care vor fi folosiţi de familia copilului pentru intervenţia chirurgicală şi pentru recuperarea post-operatorie.

Potrivit mediafax, copiii au scris un mesaj pentru Teo şi au făcut desene pe un afiş uriaş.

„Suntem aici pentru Teo, pentru a-l ajuta pe Teodor Lupea, un copil de la Gradiniţa 32 care va suferi o intervenţie chirugicală la Viena. Ne-am reunit mai mulţi copii de la grădiniţele pe care le avem sub oblăduire, respectiv 32, 7, 45 şi 26, grupele mijlocii şi mari”, a explicat directorul Grădiniţei nr.7 din Galaţi, Corina Ispas.

Cadrele didactice au fost surprinse de numărul mare de participanţi la flashmob şi de lecţia de solidaritate pe care au oferit-o copiii.

„Este o frumoasă lecţie de solidaritate oferită nu numai de cei mici dar şi de cei mari. Asta înseamnă că voluntariatul, solidaritatea, implicarea, aspectul acesta de a ne păsa de ceilalaţi nu a dispărut din societatea noastră, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a spus purtătorul de cuvânt al IŞJ Galaţi, Oana Enache.

Familia Lupea a reuşit să strângă, până acum, mare parte din suma de 25.000 de euro, necesară implantului de la clinica privată din Viena. Părinţii lui Teo mai au nevoie de bani deoarece operaţia este urmată de o recuperare foarte costisitoare, pentru recâştigarea integrală a funcţionalităţii braţelor paralizate.

  • Vacanţa la mare s-a transformat într-un coşmar. Un băieţel a paralizat din cauza unei înţepături de insectă, Teo are nevoie de ajutor

Teodor s-a născut prematur, la doar 32 săptămâni, având o greutate de 1.300 de grame, după o serie de complicaţii, dar a dat dovadă că este un adevărat luptător încă din burtica mamei. Uşor-uşor, totul revenea la normal în familia Lupea, bebeluşul creştea frumos, lua în greutate, însă toată armonia a fost curmată brusc, în august 2016, când copilul împlinise 2 ani şi 5 luni. Erau cu toţii în concediu la mare, a prins o răceală şi au ajuns în spital. Într-o dimineaţă, mama a constatat că micuţul avea gâtul înţepenit şi nu se mai putea mişca.

Iniţial, înţepeneala a fost tratată ca un banal „curent” de la aerul condiţionat, dar afecţiunea s-a agravat şi se manifesta ca o paralizie. A fost transferat de urgenţă în Bucureşti, unde a fost supus unor serii de evaluări, teste şi analize, fără ca medicii să poată da un verdict foarte clar asupra cauzelor care i-au provocat această stare.

Cu toate acestea, în urma tratamentului cu antibiotice şi cu imunoglobulină umană, Teodor începea să dea semne că se face bine, îşi mişca degetele, iar paralizia facială nu mai era aşa accentuată. Miracolul nu a ţinut însă mult, deoarece starea lui a început să se înrăutăţească din nou şi au început să caute ajutor peste hotare.

Părinţii au plecat cu Teodor la o clinică din Viena, unde doctorii austrieci au depistat şi cauza bolii: a fost înţepat de o insectă, care i-a provocat paralizia. Intervenţia chirurgicală constă în implantarea nervilor şi trebuie efectuată la începutul lui februarie, în caz contrar Teo având şanse maxime să nu mai poată fi recuperat şi să rămână paralizat pe viaţă.

Donează pentru Teodor!

Campania de strangere de fonduri pentru recuperarea lui Teodor se derulează pe platforma de donaţii a Asociaţiei „Salvează o inimă” – https://salveazaoinima.ro/campaigns/teodor-lupea/, unde sute de români au donat în total aproximativ 12.000 de Euro. De asemenea, donaţiile mai pot fi făcute şi prin SMS, la 8832, cu textul „Teodor” sau prin transfer bancar în consturile Asociaţiei:

RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei)

RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro)

RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari)

Asociația „Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 300 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 70.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.305.000 de Euro şi peste 800.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația „Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala „Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala „Societății Civile” (2016 şi 2017), Gala „Oamenii Timpului” (2015) și Gala „Zece Oameni de Valoare” (2016).

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai periculos joc
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Olena Zelenska vizată de un fake news privind achiziția unui Bugatti de lux
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?