Victor Ponta, atac dur la adresa DNA: Îi dă cineva înapoi funcţia şi demnitatea lui Niţu? Răspunde cineva pentru asta?

Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după ce ÎCCJ a decis să dea un termen procurorilor DNA să trimită în judecată dosarul lui Tiberiu Nițu, acuzat că a beneficiat ilegal de antemergător în trafic.
Filip Stan
03 feb. 2018, 14:35
Victor Ponta, atac dur la adresa DNA: Îi dă cineva înapoi funcţia şi demnitatea lui Niţu? Răspunde cineva pentru asta?

„În 2015- 2016, după prezidenţiale au fost eliminaţi diverşi oameni, inclusiv procurorul general, Tiberiu Nitu. I s-a inscenat un dosar. Procurorul general un om echilibrat a fost eliminat. În asemenea situatie raspunde cineva sau se schimba legea sa nu mai poata fi abuzuri. Nu sunt deloc optimist. Cred ca exista o intelegere pe sub masa intre un om politic care trebuie sa scape si doamna Kovesi care trebuie sa isi termine mandatul. Nu vad ca procurorii gen Portocala sunt trasi la raspundere. Imi asum acest lucru. Cum ar fi ca eu sa vreau sa fac emisiunea in locul dumneavoastra si va fac un dosar. Procurorul general a fost inculpat pentru faptul ca stand in Ploiesti avea o masina de politie de insotire, asta se intampla in toata Europa si America. Nu e un caz de coruptie. Cel mult trebuia sa plateasca din buzunar. Nu discutram despre persoane ci despre institutii. Judecatorii Inaltei Curti au spus ALO ati inculpat un om. Eu am consus un Guvern nu am dat vina pe subordonati, eu mi-am asumat. Raspunsul meu este ca nu s-a indreptat nimic. Domnul Toader care are sustinerea politica pe el trebuie sa il intrebatri. Eu sunt un simplu deputat. Azi nu raspunde nimeni, dar in viitor sper ca da. Desi asa nu va da inapoi nici functia, nici anii pierduti, nici banii, nici sanatatea. Faptul ca nu raspunde nimeni este cel mai grav. Cei care au puterea nu fac nimic”, a declarat Ponta la România TV.

„Judecatorii ICCJ incearca sa faca ei lumina si dreptate in cel mai clar caz de politie politica din Romania – dosarul grotesc inventat impotriva fostului Procuror General Nitu! O decizie mai mult decat corecta – dar oare se va aplica?

L-am propus pe Tiberiu Nitu in 2013 ca Procuror General deoarece il stiam ca pe un om echilibrat, bun profesionist , neimplicat in jocuri politice – adecvat sa tempereze ambitiile, apetitul pentru publicitate si mentalitatea inchizitoriala (gen Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi) . Fusese oricum selectat si propus in 2012 de catre Mona Pivniceru- iar Basescu il refuzase ( toti bufonii lui Dragnea de la tv uita sa vorbeasca de acest moment) !

2013-2014 lucrurile au fost cat de cat mai normala – din 2015 insa au inceput dosarele politice marca “Portocala” si “Uncheselu”! Iar in 2016 Procurorul General Nitu a fost executat fara mila cu niste acuzatii ridicole ( e si vina lui ca a cedat atat de usor ….)!

Dosarul penal pentru Nitu nu are nicio legatura cu fapte penale – ci doar cu dorinta de a fi eliminat cat mai repede din functie (unde a fost imediat adus distinsul domn Lazar de la Alba )!

Ii da cineva inapoi functia si demnitatea lui Nitu? Cei doi ani de umilinte? Raspunde cineva pentru asta? S-a schimbat vreo lege care sa previna asemenea abuzuri in viitor?

Stim toti raspunsul! Din pacate!”, a scris fostul premier Ponta pe Facebook.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis joi, 1 februarie 2018, să dea un termen de trei luni procurorilor DNA să trimită în judecată dosarul în care fostul ministru Gabriel Oprea este acuzat de moartea polițistului Bogdan Gigină. La acest dosar a fost conexat și dosarul lui Tiberiu Nițu, acuzat că a beneficiat ilegal de antemergător în trafic. Prin urmare, și partea legată de fostul procurorul general trebui să fie trimisă în instanță până pe 1 mai 2018.

MINUTA:

Admite contestaţia formulată de petenţii Gigină Carmen şi Gigină Reluca Cornel privind durata procesului penal ce face obiectul dosarului nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, în care sunt cercetaţi inculpaţii Oprea Gabriel, Mazilu Petre şi S.C. General MPM Impex S.R.L., precum şi suspecţii Niţu Tiberiu-Mihail şi Corcodel Adrian. Stabileşte termen pentru data de 1 mai 2018, până la care procurorul să rezolve cauza nr. 905/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei potrivit art. 327 C.pr.pen.. Stabileşte data de 30 iunie 2018 până la care nu se va putea formula o nouă contestaţie cu privire la durata procesului penal ce face obiectul prezentei cauze. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei rămân în sarcina statului. Onorariul apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi şi intimatul suspect Corcodel Adrian, în sumă de câte 40 lei, şi cel al apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul suspect Niţu Tiberiu-Mihail, în sumă de 130 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.

La începutul anului 2016, Direcţia Naţională Anticorupţie deschidea un dosar fără precedent chiar împotriva procurorului general al României, Tiberiu Niţu. Anunţul oficial al DNA a venit la câteva zile după ce speculaţiile pe această temă l-au determinat pe Niţu să-şi dea demisia. Acesta este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, pentru că ar fi folosit fără drept coloana oficială. După ce i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, procurorii DNA nu l-au contactat pe Niţu şi nici nu au anunţat o trimitere în judecată sau o clasare a cauzei.

Pe 9 februarie 2016, Tiberiu Nițu s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală și acuzația de complicitate la abuz în serviciu. Acesta demisionase deja de o săptămână din funcţia de procuror general, susţinând că nu este vinovat de faptele de care DNA urma să-l acuze. În locul lui, în fruntea Ministerului Public a fost numit Augustin Lazăr.

DNA preciza că, în aprilie 2014, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a înregistrat un protocol privind cooperarea în domeniul circulației rutiere, încheiat cu Ministerul Afacerilor Interne. PÎCCJ a fost reprezentat la încheierea protocolului de Tiberiu Nițu, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele două instituții în scopul însoțirii autovehiculului utilizat de către procurorul general cu echipaje ale poliției rutiere. Temeiurile legale invocate în fundamentarea protocolului au fost OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și Regulamentul de aplicare, aprobat prin HG 1391/2006, deși niciunul din cele două acte normative nu include procurorul general printre persoanele care pot beneficia de însoțire cu echipaje ale poliției rutiere.

Spynews
ADN-ul principalului suspect a fost găsit pe corpul Marinei, femeia ucisă în Brăila. Bărbatul i-ar fi mințit pe anchetatori
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Horoscop zilnic pentru luni, 22 iulie 2024. Oportunități pentru nativul Fecioară
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Au interdicție. A intra intrat în vigoare de pe 18 iulie 2024
Playtech.ro
Țeapa pe care și-a luat-o un român într-o benzinărie din Grecia: Aveți mare grijă, verificați pompa
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Gropile săpate în nisipul de pe plaje se pot dovedi mortale. Cazul care a șocat opinia publică din SUA
Spynews
Ilie Pălie și Foca. Ce reprezintă cele două sărbători care vin după Sfântul Ilie
Spynews
”Noi nu suntem criminali”. Mama bărbatului suspectat că a ucis-o pe Marina din Brăila își apără fiul! Femeia spune că cei doi se cunoșteau
Evz.ro
Drum de mare viteză în România. Traseul pornește din București
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar fi plătit suspectul pentru serviciile ei
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Dentista din Brăila a fost ucisă în 33 de secunde! Principalul suspect a fost reținut pentru 24 de ore
Capital.ro
Suspendare permis auto, 30 de zile. Este ilegal în sensul giratoriu, chiar dacă ești singur pe șosea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Principalii republicani cer demisia lui Joe Biden după retragerea sa din cursa pentru realegere
MediaFlux
Se MODIFICĂ VÂRSTA de PENSIONARE! Simona Bucura Oprescu a anunțat EXACT
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'