Termenul limită de depunere a dosarelor de înscriere este 26 februarie, ora 14.00, urmând ca lista candidaţilor admişi şi respinşi să se afişeze la ora 16.00. Contestaţiile pot fi depuse până cel târziu a doua zi, la ora 16.00.
Susţinea proiectelor de management se va face în 5 martie, începând cu ora 10.00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 7 martie, ora 17.00.
La concurs pot participa persoanele care au absolvit instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic, cei care au absolvit cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin de ministru sau au urmat un master sau doctorat în managementul sanitar, economic sau adminsitrativ, au cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, nu au fost condamnate pentru infracţiuni şi nu au vârsta de pensionare.
La începutul lunii, managerii ai 17 spitale aflate în administrarea Primăriei Capitalei au semnate contractele de management.
În luna septembrie a anului trecut, Călin Mircea Laza, care a condus Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva timp de patru ani, a fost numit manager interimar al Spitalului Colentina după ce managerul interimar dinainte, Silvi Ifrim, a renunţat la funcţie, în urma scandalului creat după demisia neurochirurgilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica. Primarul Gabriela Firea spunea atunci că Silvi Ifrim „poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital”.
Neurochirurgi Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au demisionat anul trecut, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, iar activitatea la neurochirurgie a devenit un act de uzură extraordinară. Ei reclamă că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00. Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.
Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari să-şi reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale, însă cei doi medici au refuzat.