Dacă pentru cele mai multe antibiotice ai nevoie de prescripție medicală, există o serie remedii la care poți apela imediat și care-ți vin în ajutor când simți că nimic nu mai funcționează.
Antibioticele clasice folosite în mod repetat, chiar dacă sunt diferite de la o problemă de sănătate la alta și recomandate de medic, îți afectează sistemul diegstiv și ajung chiar să-ți scadă imunitatea în fața a diverse infecții, pe termen lung. Remediile naturale sunt o alternativă bună mai ales atunci când afecțiunea nu s-au cronicizat și nu este violentă.
Infuzie de ghimbir
Sub formă de infuzie sau ras în salate, ghimbirul are efecte asemănătoare unui antibiotic asupra unor agenți patogeni dezvoltați în alimente, cum sunt salmonela sau listeria. În plus, ghimbirul e util și în indigestii. Pune câteva feliuțe de ghimbir într-o cană cu apă fiartă și lasă totul la infuzat 10-15 minute. E remediul ideal în călătorii, când crește riscul de boli digestive.
Citeşte şi Lămâia şi uleiul de măsline previn bolile cardiovasculare
Mierea de Manuka grăbește vindecarea în caz de răceli și gripe
Spre deosebire de antibioticele clasice, mierea de Manuka are o capacitate de 50 de ori mai mare de a distruge bacteriile. În caz de boli respiratorii, digestive sau dentare, este recomandat să iei 3 lingurițe de miere, de 3 ori pe zi, înainte masă. Când suferi de herpes, psoriazis, acnee, arsuri, aplicată mierea pe zona cu probleme.
Argintul coloidal previne infecțiile
Argintul coloidal poate să elimine până la 650 de specii de bacterii, ciuperci, paraziți și virusuri. Acest tip de argint se absoarbe treptat în țesuturi, în timp ce distruge bacteriile rezistente în mod obișnuit la antibioticele clasice. Față de antibiotice, organismul nu dezvoltă rezistență la argintul coloidal și poate fi folosit preventiv.
Uleiul de oregano combate micozele
Măghiranul sălbatic sau oregano combate agenții patogeni și stimulează organismul să acționeze împotriva paraziților, ciupercilor, grăbind vindecarea. Acestea se datorează substanței carvacrol pe care o conține și care are acțiune antivirală. Cercetătorii britanici au comparat uleiul de oregano cu aproximativ 20 de antibiotice și s-a dovedit mai eficient. Combină-l cu ulei vegetal și aplică pe piele în caz ce micoze sau înțepături de insecte.
Citeşte şi Acest amestec din doar 2 ingrediente vindecă 33 de boli. Este la îndemâna oricui
Cu ceapă alungi tusea
Taie o ceapă pe jumătate și las-o la capul patului când dormi. Nasul înfundat nu te va mai împiedica să dormi bine. Dacă te chinuie și o tuse sâcâitoare, rade o ceapă, stoarce-o și bea câte 2 lingurițe de zeamă, de 3 ori pe zi. Reduce durerea și inflamația în răceli, gripe, crize de tuse, sinuzite, ajutând organismul să se refacă.
Află ce e mai bines să alegi dintre antibiotice naturale și pastile AICI.