STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ 1-1. Lupta la titlu rămâne deschisă, CLASAMENT LIGA 1

FCSB şi CFR Cluj au remizat, scor 1-1, în Liga I. Echipa lui Petrescu rămâne lider, cu 53 de puncte, iar formaţia lui Dică pe locul doi, cu 51 de puncte.
Filip Stan
10 feb. 2018, 08:17
STEAUA (FCSB) - CFR CLUJ 1-1. Lupta la titlu rămâne deschisă, CLASAMENT LIGA 1

Formaţia FCSB a remizat, sâmbătă seară, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu liderul Ligii I, CFR Cluj, într-un meci din etapa a XXIV-a a actualei ediţii de campionat.

Min. 76: FCSB – CFR Cluj 1-1, Budescu egalează din penalty, la un fault asupra lui Florin Tănase,.

Min. 51: Budescu, centrare şutată în faţa porţii, fără efect pe tabelă.

Min. 37: FCSB – CFR Cluj 0-1, gafă mare Andrei Vlad.

FCSB a anunţat că va pune în vânzare, duminică, la casa de bilete a Arenei Naţionale, tichete pentru meciul cu Lazio Roma, din Liga Europa, la preţuri de 40 de lei şi 50 de lei.

FCSB – CFR Cluj 0-0, oaspeţii aproape de autogol.

Echipele de start la meciul FCSB – CFR CLUJ

FCSB: A. Vlad – R. Benzar, Planic, Găman, Momcilovic – L. Filip, M. Pintilii – Teixeira, Budescu, Fl. Coman – Fl. Tănase.

CFR CLUJ: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureșan, Camora – Djokovic, Ov. Hoban, Culio – Mailat, Țucudean, Deac.

UPDATE: Cu trei ore înainte de meciul etapei, FCSB – CFR Cluj, parcarea subterană de la Arena Națională a fost închisă. Partida începe la ora 20:45.

Administratorii Arenei Naționale ar fi luat decizia de a închide parcarea subterană după ce o bucată din tavan s-a desprins și a căzut. Astfel, pentru moment, spectatorii nu mai au acces în parcare, potrivit TV Telekom Sport.

stadion 3

stadion 2

 
FOTO: TV Telekom Sport

 

Nicolae Dică s-a hotărât asupra primului 11, pe care i l-a transmis deja patronului. Becali a refuzat să o spună în direct, precum a făcut-o în mai multe rânduri.

„Ştiu echipa, dar nu pot să o spun, pentru că acum joci cu Petrescu. Când joci cu el, nu poţi să zici formaţia, că se prinde. Chiar dacă are aşa mulţi jucători în vârstă, cum am spus”

Meciul ăsta nu e vital, dar dacă baţi mâine, îţi ia frica. Şi îi baţi şi în play-off tur-retur”, a adăugat Becali.

Din primul 11 al roș-albaștrilor vor lipsi Denis Alibec și Harlem Gnohere, suspendați pentru cumul de cartonașe. Florin Tănase este singurul jucător apt pentru poziția de vârf împins, una în care a fost reprofilat. 

Echipe probabile
FCSB (4-2-3-1)
: A. Vlad – R. Benzar, Găman, Planici, Momcilovici – Pintilii, Ov. Popescu – Teixeira, Budescu, Cr. Tănase – Fl. Tănase.
CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Djokovici, Hoban, Culio – Ioniţă II, Ţucudean, Deac.

Istoricul meciurilor directe le este net favorabil bucureştenilor. S-au disputat 29 de meciuri directe de la revenirea CFR-ului în Liga 1 Betano, iar ardelenii au bifat doar trei victorii, două acasă şi una în deplasare. Totuşi, începând cu 2015, CFR are un bilanţ pozitiv în meciurile cu FCSB. 

 

Scandal MONSTRU înainte de meciul FCSB – CFR CLUJ. Delegare CIUDATĂ la DERBY

Dincolo de orgolii, confruntarea va fi un barometru excelent pentru a vedea care dintre formaţii e favorită la titlu. Punctele nu vor conta decisiv, în condiţiile în care înainte de play-off totalul va fi înjumătăţit, dar cu siguranţă că o victorie pentru oricare dintre combatante va însemna un ascendent moral important înainte de bătăliile decisive.

 

  • Derby-ul etapei a 24-a le va aduce faţă în faţă pe cele mai în formă echipe din acest sezon, FCSB şi CFR Cluj, nimeni altele decât formaţiile care au investit cel mai mult în achiziţii, fiind astfel şi cele mai bine cotate de către site-urile de specialitate. De asemenea, sunt cluburile care au dominat ultimii 10 ani, timp în care au câştigat împreună șase titluri.
  • Bucureştenii sunt neînvinşi pe teren propriu din 16 octombrie 2016 (FCSB – Gaz Metan 0-1), interval în care au bifat 15 victorii (ultimele șapte consecutive) şi șapte rezultate de egalitate. Mai mult, ”roş-albaştrii” au înscris măcar o dată în precedentele 20 de jocuri disputate acasă, în 13 dintre acestea marcând de cel puţin două ori.
  • 22 de puncte a scos gruparea ardeleană din deplasare în ediţia curentă (șapte victorii – o remiză – trei înfrângeri). Dintre acestea, șapte au fost obţinute în faţa primelor șapte clasate (7 din 15 posibile).
  • – Clujenii au marcat cel puţin un gol în 10 dintre cele 11 jocuri disputate în deplasare, singurul meci în care nu au punctat fiind cel de la Ovidiu, Viitorul – CFR 1-0 (21 octombrie 2017).
  • FCSB şi CFR s-au mai întâlnit de 47 de ori în Liga 1, de 20 de ori s-au impus bucureştenii, de 11 ori au învins clujenii, iar 16 jocuri s-au terminat la egalitate.
  • Palmares cu FCSB gazdă: 23 jocuri – 13 victorii FCSB – șapte remize – trei victorii CFR.
  • – Prima confruntare a avut loc pe 16 noiembrie 1947, FCSB (ASA) – Ferar 0-1 (în iarnă Ferar şi CFR au fuzionat şi au continuat sezonul, preluând astfel şi rezultatele din tur), marcator Anton Ferenczi Fernbach, jucător care pe 18 decembrie 1949 va înscrie golul victoriei „roş-albaştrilor” în finala Cupei României cu U Cluj (scor 2-1), finală în urma căreia  bucureştenii au câştigat primul trofeu din istoria lor.
  • – Întâia victorie a actualei FCSB contra feroviarilor a fost obţinută abia în al cincilea joc, pe 31 august 1969, CFR – FCSB 1-3, goluri Gheorghe Tătaru II şi Florea Voinea dublă, respectiv Vasile Stîncel.
  • – Cel mai clar succes din contul CFR-ului a fost izbutit pe 9 decembrie 1970, 5-0 pe teren propriu (antrenori Eugen Iordache / Ştefan Kovacs).
  • – În returul ediţiei 1070-1971, FCSB s-a răzbunat cu un 6-0, scor rămas şi astăzi drept cea mai mare diferenţă înregistrată într-o partidă directă disputată în campionat (trei din cele șase goluri au fost marcate de Anghel Iordănescu).
  • – Doar trei dintre cele 47 de jocuri s-au terminat fără gol, toate la Cluj, ultima dată pe 17 aprilie 2017.
  • – Ultima victorie din contul gazdelor din această rundă: 12 martie 2017, FCSB – CFR Cluj 2-0 (Eddy Gnohere, Ovidiu Popescu).
  • – Ultima victorie bifată de ardeleni: 22 septembrie 2016, FCSB – CFR 1-2 (Florin Tănase  / Cristi Bud – dublă). A fost primul succes izbutit de clujeni pe terenul ”roş-albaştrilor” după o pauză de 68 de ani!
  • – Cea mai recentă confruntare: 21 septembrie 2017, CFR Cluj – FCSB 1-1, goluri înscrise de Urko Vera (pasă Ciprian Deac), respectiv Constantin Budescu (pasă Dennis Man).
  • Partida va fi una specială pentru Dan Petrescu, cel care a crescut în curtea grupării bucureştene, formaţie unde a evoluat pe prima scenă în 95 de meciuri şi a marcat 28 de goluri, câştigând trei titluri de campion. De asemenea, a fost component de bază în echipa care a ajuns până în finala CCE  (actuala UEFA Champions League) din 1988-1989.
  • Dan Petrescu vs FCSB în Liga 1: 12 jocuri – două victorii – trei remize – șapte înfrângeri.
  • – A câştigat Supercupa României în faţa bucureştenilor, în 2015, ASA Tg. Mureş – FCSB 1-0.
  • Tot la capitolul antrenori, trebuie de amintit că, pe lângă cele două titluri câştigate ca jucător cu FCSB, Nicolae Dică a luat campionatul şi cu CFR în 2009-2010.
  • Medie de spectatori FCSB pe teren propriu: 7500 spectatori/meci, locul 2, după CS U Craiova.
  • Mediile de vârstă ale celor două loturi: FCSB – 26 ani şi 7 luni; CFR Cluj – 26 ani şi 10 luni.

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Roş-albaştrii, fără atacant

Meciul de sâmbătă, cu CFR Cluj, îl găsește pe Nicolae Dică fără atacanți. Antrenorul de la FCSB nu se va putea baza pe Gnohere și Alibec, ambii suspendați, așa că va trebui să improvizeze în derby-ul cu liderul campionatului.

În play-off, cartonașele se șterg, însă până atunci, Gnohere îşi va ispăşi a doua etapă din cele trei primite pentru lovirea lui Ţucudean în ultimul meci din 2017, în timp ce Alibec a primit cartonaș galben etapa trecută, cu Gaz Metan Mediaș, când a și marcat primul său gol în acest sezon din Liga 1. Așa că Dică va trebui să se bazeze pe Florin Tănase în ofensivă.

STEAUA-CFR CLUJ. FCSB va conta pe un jucător important în derby-ul Ligii 1. Anunţul lui Dică

„Cei doi atacanți sunt suspendați, dar îl avem pe Florin Tănase, care a mai jucat în acea poziție și la Mediaș și în meciurile de pregătire. Sperăm, în continuare, să aibă evoluții pe acea poziție. Atunci când am avut nevoie de el pe acea poziție, a jucat bine”, a spus Nicolae Dică.

În acest sezon, Florin Tănase are 9 goluri și 4 pase decisive în 21 de meciuri jucate în campionat.

Absențele lui Gnohere și Alibec nu i-au picat bine nici lui Budescu, care va trebui să se descurce cum va putea după ce a marcat etapa trecută, la Mediaș.

„Va fi greu, sunt doi jucători foarte buni, sunt atacanți de careu, iar noi, în momentul de față, nu avem, ambii sunt suspendați”, a spus Budescu.

Cu toate acestea, singurul care nu își face griji este chiar patronul Gigi Becali: „Păi adică Steaua stă într-un jucător sau doi? Ce? Adică cumpărăm un jucător pentru un meci sau două? Ce-i asta, am înnebunit? Steaua joacă și câștigă, asta trebuie să facă. Joacă cu Larie, nu știu. Steaua trebuie să câștige meciul oricum ar juca, și cu un fundaș central dacă l-ar pune vârf, trebuie să câștigi”, a spus Gigi Becali în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Dacă în ofensivă lucrurile stau prost pentru FCSB, în defensivă ar putea reveni Planic, care s-a antrenat normal, așa cum a anunțat Nicolae Dică.

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Obiectiv: victoria

Antrenorul celor de la FCSB, Nicolae Dică, este conştient că rezultatul nu va decide lupta pentru titlu, dar a recunoscut că obiectivul formaţiei sale este să intre în play-off de pe primul loc. Tehnicianul a dezvăluit că a reuşit să descifreze jocul echipei lui Dan Petrescu: „Ştim unde sunt puternici şi unde au probleme”.

„Ne aşteaptă un meci foarte greu şi important. Întâlnim o echipă bună, o echipă aflată pe primul loc, care are experienţă şi care în această iarnă a făcut nişte transferuri foarte bune. I-au transferat pe Ioniţă, pe Ţucudean, Mailat a venit şi el… dar eu remarc echipa la CFR. Este o echipă agresivă, foarte bine organizată pe faza defensivă şi la fazele fixe este iar foarte bună. Ştiu foarte bine jocul celor de la CFR. L-am analizat şi anul trecut, la fel şi acum cu Chiajna. Ştim unde sunt puternici, unde au probleme.

Nicolae Dică, înainte de Steaua-CFR: ce spune de relaţia cu Gigi Becali

Sper ca mâine să facem ceea ce am pregătit la antrenamente. Nu pot să spun cum cred eu că vor juca. Vom vedea. Sper să nu ne surprindă cu nimic. Ne dorim să intrăm în play-off de pe primul loc, ăsta este obiectivul. Depinde doar de noi, pentru că dacă vom câştiga toate cele 3 jocuri rămase atunci vom fi pe primul loc. Dar, dacă vom intra de pe locul 2, nu va fi nicio problemă pentru că diferenţa de puncte va fi mică. Oricum, nu se decide campionatul în meciul de sâmbătă seară cu CFR”, a spus tehnicianul.

În opinia lui „Nick”, tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, este unul dintre cei mai buni antrenori români.”Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, a avut rezultate, a câştigat campionatul cu Unirea Urziceni, a antrenat în Europa, dar şi în Asia. E clar, e unul dintre cei mai buni antrenori români pe care îi avem în acest moment” a precizat Dică.

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Petrescu pune presiune

Dan Petrescu pune presiune pe omologul de pe banca adversă, înainte de confruntarea de sâmbătă.

Derby-ul FCSB – CFR a devenit de câteva zile extrem de tensionat, declaraţiile oficialilor cluburilor aducând aminte de disputele de la finalul deceniului trecut. Se încearcă un joc psihologic, iar ultimul care a intrat în acest vârtej e fostul mare internaţional, Dan Petrescu.

Tehnicianul din Gruia a vorbit despre cât de apăsat trebuie să fie omologul de pe banca roş-albaştrilor, având în vedere aşteptările enorme.

„Și noi avem obiectiv să luăm campionatul, dar nu e stresul care este la Steaua. La CFR nu e presiunea de acolo. La Steaua e ca la Real Madrid. Ca antrenor, dacă nu câștigi trofee, pleci. N-ar fi o tragedie nici pentru el chiar dacă nu va la campionatul, e un antrenor tânăr care deja are rezultate bune, a dus echipa până în primăvara europeană.

Nu e un meci decisiv, mai avem încă 12 meciuri după această partidă. E un meci foarte important, dar nu decisiv. Micile detalii vor face diferența”, a declarat „Bursucul”, în cadrul unei conferințe de presă.

Petrescu se aşteaptă la o ofensivă totală a FCSB, chiar dacă principalii „tunari” ai FCSB – Alibec şi Gnohere – vor fi suspendaţi. Tehnicianul CFR-ului va alinia o echipă în consecinţă, însă momentan nu ştie exact formula, urmând a se decide după antrenamentul de azi.

„Urmează să iau o decizie în privința jucătorilor pe care îi voi folosi. Trebuie să fim bine organizați, să știm ce să facem în ofensivă. Sper să fim pregătiți pentru atacul pe care FCSB îl va avea mâine. Nu înseamnă că dacă Alibec și Gnohere nu joacă nu mai sunt puternici, toți jucătorii de atac pot face diferența. Dennis Man, Budescu sunt jucători care pot face diferența”, a mai spus antrenorul.

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Probleme pentru CFR

Dan Petrescu nu știe încă pe ce jucători se va baza înaintea derby-ului cu FCSB. Accidentările din lot îi pun mari probleme antrenorului de la CFR Cluj, iar în plus, echipa nu s-a putut antrena normal din cauza terenului îmbinat cu apă.

„Din păcate, joi nu am putut să facem antrenament pe teren pentru că era plin de apă. Am făcut antrenament în sală şi sunt ceva probleme de sănătate, doi-trei jucători care n-au venit, n-aş vrea să spun. Măine să văd dacă vor fi toţi băieţii să facem antrenament normal”, a spus Dan Petrescu.

Meciul de sâmbătă este unul capital pentru ambele echipe. Dacă FCSB va învinge liderul CFR Cluj, cele două cluburi vor face schimb de locuri. Dan Petrescu știe care va fi cheia meciului: „Micile detalii vor face diferenţa, cred eu. Cred că va fi un meci strâns, un meci aprig, cu multă determinare, ambiţie, şi sper să fie un meci care să placă spectatorilor. N-am avut prea mult timp la dispoziţie, am jucat luni, marţi şi miercuri am refăcut echipa, din păcate azi nu am avut cum să ne antrenăm pe teren, deci a fost o săptămână foarte scurtă, n-a fost o săptămână normală”, a spus Petrescu.

Dan Petrescu e cunoscut drept un antrenor preocupat foarte mult de faza defensivă și de contraatac, însă Ilie Dumitrescu a mai scos în evidență un aspect pe care se va baza CFR în meciul de pe Arena Națională: „Petrescu e bolnav, e obsedat, lucreaza de la mic dejun și la prânz și până la cină faze fixe. Cred că le face și în dimineața jocului”, a spus Dumitrescu la Fotbal Club.

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Becali, răspuns pentru „Bursuc”

Becali a ţinut să îi răspundă lui Dan Petrescu, tehnicianul liderului lăsând de înţeles că s-a temut mai mult de meciul contra Chiajnei, primul de după reluarea campionatului.

Fostă legendă a Stelei, „Bursucul” se întoarce în acest weekend în Bucureşti pentru a da piept cu roş-albaştrii din postura de adversar. Antrenorul ţinteşte al doilea său titlu în Liga 1, după performanţa cu Urziceni, doar că acum coordonatele sunt diferite: dacă în 2008-2009 Dinamo era principala contracandidată la titlu, acum FCSB pare echipa de bătut.

În acest context, replicile între părţi au fost acide, astfel că, în direct la Fotbal Club, pe Digi Sport 1, Becali a ţinut să aibă ultimul cuvânt.

„O să vadă el cât de uşor e meciul cu FCSB sâmbătă. Logic ar trebui să îi batem, pe valoare. Dar să nu joace iar doar trei jucători, cum a fost cu Mediaş”, a spus Gigi la Fotbal Club.

În privinţa şanselor adversarilor, latifundiarul e convins că aceştia nu pot obţine mai mult de o remiză. Petrescu va miza totul pe cartea defensivei, astfel că tânărul Vlad ar urma să fie „şomer de lux”, crede Becali.

„Ei nu au cum să câştige niciodată meciul ăsta. Poate să scoată vreun egal, că o să vină să se apere toată partida. Dar nu au cum să învingă vreodată, mai ales că şi noi suntem motivaţi. Ăsta e meciul cel mai important, peste Lazio şi Dinamo”, a mai spus Becali. 

 

STEAUA (FCSB) – CFR CLUJ LIVE VIDEO ONLINE 2018 DIGI SPORT. LIVE STREAMING TELEKOM LOOK TV. Atmosferă de mare meci

Cu o zi înaintea meciului de pe Arena Națională (primul oficial de pe teren propriu pentru FCSB în acest an), s-au vândut în jur de 10.000 de bilete.

Roș-albaștrii speră să umple primul inel al Arenei Naționale, la derby-ul de sâmbătă fiind așteptați în jur de 20.000 de oameni.

Sâmbătă, casele Arenei Naționale sunt deschise de la ora 10:00 până la ora 20:45, atunci când va începe meciul.

Tichetele pot fi achiziționate la următoarele prețuri:

VIP 1 – 100 LEI
VIP 2 – 75 LEI
VIP 3 – 50 LEI
TRIBUNA 2 – CENTRAL – 60 LEI
TRIBUNA 2 – PERIFERIC – 35 LEI
PELUZĂ – 15 LEI 

Bilete FCSB – CFR CLUJ: Interes redus pentru derby-ul care ar putea decide campioana

 

„Am fost la echipă”! Mesajul lui Becali pentru jucători, înainte de derby-ul cu CFR. Ce i-a spus lui Nedelcu

Gigi Becali a fost în cantonamentul FCSB, înainte de cel mai important meci al debutului de sezon, duelul cu CFR. Finanțatorul roș-albaștrilor a avut un mesaj clar pentru jucători. „La fotbaliştii valoroşi nu există că eşti în formă sau nu”.

„Am fost la echipă, nu am avut multe să le spun. Le-am zis un singur lucru: valoric, sunteţi mai buni decât ei. Şi le-am mai spus aşa: voi, cei 4-5 care sunt cu pretenţii de echipe mari…nu există jucător care joacă 3-4 meciuri bine şi apoi unul prost. La fotbaliştii valoroşi nu există că eşti în formă sau nu. Joci la fel în toate partidele”, a spus Becali, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

Becali a avut un dialog separat cu Dragoș Nedelcu, jucător pe care l-a criticat în mai multe rânduri după evoluția din meciul cu Gaz Metan (2-1).

STEAUA – CFR CLUJ 2018 LIVE VIDEO: Propunerea neaşteptată făcută de Gigi Becali. Ar fi bomba anului în fotbal

„I-am spus lui Nedelcu aşa: „Eu tot ce am făcut, am făcut pentru tine. Eşti tânăr, ai capacitate de efort, trebuie să te uiţi la Pintilii ce face”. Am încredere în el. Cu Larie nu am vorbit, pentru că el nu era, e suspendat”, a adăugat finanțatorul.

„Am momente când vreau să mă las de fotbal. Bag atâtea milioane şi degeaba. Am dat două milioane pe Nedelcu.Uită-te la Pintilii ce face şi fă şi tu. Tu, la 20 de ani, eşti mijlocaş central şi nu faci pressing în terenul advers? Cum aşa ceva? Tehnic nu eşti, dar aleargă, fă pressing”, a spus Becali la Digi Sport Special, la începutul acestei săptămâni.

 

Cum a fost anul trecut: CFR CLUJ – STEAUA 1-1: Lupta la titlu rămâne deschisă

CFR CLUJ – STEAUA 1-1

GOOOOOL FCSB, 1-1! Roş-albaştrii au reuşit să egaleze prin Budescu, în urma unui contraatac senzaţional, pornit de la portarul Florin Niţă

GOOOOOL, 1-0 CFR! Clujenii au deschis scorul exact înainte de pauză, prin Urko Vera. 

Min. 15: Budescu a executat înşelător o lovitură liberă de la aproximativ 35 de metri, dar Arlauskis a fost atent şi a reuşit să respingă. 

Min. 8 GOL ANULAT: Clujenii au reuşit să introducă mingea în poartă, prin Urko Vera, dar după fluierul lui Ovidiu Haţegan, care a dictat fault în atac la duelul dintre Nouvier şi Romario Benzar. Reluările lasă loc de discuţii privind corectitudinea deciziei. 

Echipele de start

CFR Cluj: Arlauskis – Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Culio, Hoban – Nouvier, Deac, Nistor – U. Vera
Rezerve: Duka, Omrani, I. Balde, Boli, Hamed, Peteleu, L. Rus
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB: Niţă – R. Benzar, Planici, Bălaşa, J. Morais – Nedelcu, Pintilii – Golofca, Budescu, Fl. Tănase – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Gnohere, Momcilovici, Fl. Coman, Ov. Popescu, Man
Antrenor: Nicolae Dică

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad – Arad)
A1: Valentin Avram (Bucureşti – Bucureşti)
A2: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava – Suceava)

CFR – FCSB  În această seară va avea loc unul dintre cele mai importante meciuri din acest început de sezon în Liga 1. Este vorba despre partida dintre CFR și FCSB, care va avea loc în Gruia, începând cu ora 21:00. Jocul va fi transmis în direct de Digi Sport 1. Va fi un duel extrem de interesant între două echipe care și-au anunțat candidatura la titlu.

Partida din această seară va consemna și primul duel ca antrenori între Nicolae Dică și Dan Petrescu. Ambii tehnicieni și-au odihnit o mare parte dintre titulari în meciul din etapa trecută, astfel că în această seară vom asista la schimbări majore la ambele echipe.

Meciul este unul extrem de important pentru FCSB, dacă ținem cont că ardelenii au 4 puncte în fața roș-albaștrilor, iar în cazul unui succes s-ar distanța la 7 puncte.

”Sunt echipa de primul loc, consider că sunt și favoriți în acest joc, au patru puncte avans. Dar noi vom merge acolo și vom încerca să ne facem jocul și să câștigăm meciul.

Au un antrenor care le cere foarte multă agresivitate pe teren propriu, reușesc să-și câștige meciuri de acasă, dar noi trebuie să fim pregătiți. Sunt sigur că vom da totul la ora jocului pentru a obține victorie”, a declarat Dică, înaintea meciului.

De cealaltă parte, Dan Petrescu îi acuză pe roș-albaștri că au pus presiune pe arbitri înaintea meciului direct. Pentru acest joc, antrenorul clujenilor este suspendat și va sta în tribune.

„Au pus toată presiunea pe arbitri. Cu cât mai multă presiune va fi, cu atât mai mult va greşi arbitrul. Sper să nu greşească decisiv şi să se vorbească despre fotbal după meci, nu despre arbitraj, pentru că actorii sunt cei din teren”, a declarat Petrescu, la conferința de presă premergătoare jocului din această seară.

CFR CLUJ – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. CFR CLUJ-FCSB LIVE STREAMING DOLCE TELEKOM.

Echipele probabile:

CFR (4-2-3-1): Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureșan, Camora – Culio, Hoban – Nistor, Deac, Nouvier – Balde

FCSB (4-2-3-1): Niță – Benzar, Planic, Bălașa, Morais – Pintilii, Nedelcu – Golofca, Budescu, Tănase – Alibec

CFR şi FCSB s-au mai întâlnit de 46 de ori în Liga 1, de 11 ori s-au impus clujenii, de 15 ori au încheiat la egalitate, iar 20 de jocuri s-au terminat cu victorii pentru „roş-albaştrii”.

Palmares cu CFR gazdă: 23 jocuri – opt victorii CFR – opt remize – şapte victorii FCSB.

ECHIPELE PROBABILE

CFR Cluj (4-2-3-1): Arlauskis – Manea, Vinicius, Mureşan, Camora – Culio, Hoban – Nouvier, Deac, Nistor – Balde
Rezerve: Duka, Al. Păun, Djokovici, Omrani, Vera, Boli, Hamed

FCSB (4-2-3-1): Niţă – R. Benzar, Planici, Bălaşa, J. Morais – Nedelcu, 5. Pintilii – Budescu, Fl. Tănase, Fl. Coman – Alibec
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Ghnohere, Momcilovici, Golofca, Ov. Popescu, Man

CFR CLUJ – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 Dan Petrescu s-a enervat când a fost întrebat de arbitraj: „Să scoată, mă, asta din regulament! Şi am terminat”

 

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, miercuri, referitor la ironiile venite din partea conducătorilor FCSB cu privire la penaltiurile de care a beneficiat în acest sezon de gruparea ardeleană, că formaţia sa a primit ce a meritat. El a recunoscut însă şi că la meciul cu Dinamo clujenii au primit un penalti discutabil.

 

„Se tot pune accent pe aceste penaltiuri pe care le-am avut. Au fost cinci penaltiuri acordate, dintre care patru foarte clare şi unul, cu Dinamo, discutabil. Le-am primit, şi noi am avut unul la Botoşani şi nu l-am primit… Până la urmă am primit ce am meritat. Dacă s-ar scoate din regulament penaltiul, n-am ce să mai spun… Penaltiul e penalti… Acum ce să mai fac? Să nu se mai dea?”, a spus Petrescu.

Petrescu este de părere că arbitrul partidei de joi cu FCSB va face greşeli din cauza presiunilor din ultima perioadă. „Indiferent cine va fi arbitrul, Haţegan sau altcineva, sigur va greşi pentru că greşelile fac parte din fotbal. Dar sper să nu greşească decisive. Iar după meci să se vorbească numai şi numai de fotbal şi nu de arbitri, ar fi ideal în opinia mea. Principalii actori să nu fie arbitrii şi conducătorii şi nici antrenorii, să fie numai jucătorii. Asta ar face mai bine fotbalului românesc, să nu vorbim mult despre noi, despre arbitri… Noi nu suntem actorii, actorii sunt jucătorii”.

CFR CLUJ – STEAUA LIVE VIDEO ONLINE 2017 DIGI SPORT. CFR CLUJ-FCSB LIVE STREAMING DOLCE TELEKOM. 

CFR CLUJ STEAUA. Gigi Becali a prefațat partida CFR CLUJ – STEAUA, derby-ul etapei a 11-a din Liga 1, și nu a ezitat să atace viitoarea adversară pentru deciziile primite din partea arbitrilor în acest campionat. Digi Sport şi Dolce Sport transmit în direct, joi, de la ora 21:00, meciul CFR CLUJ STEAUA.

CFR CLUJ STEAUA. Gigi Becali crede că Steaua se va impune în meciul cu CFR Cluj. „Va fi un meci greu, pentru că CFR e o echipă destul de valoroasă. Totuși, noi suntem mai valoroși decât ei. Cred că vom câștiga.  Poate să le dea arbitrul și două penalty-uri, noi le dăm trei goluri. Dar nu e de glumit. Primești un penalty, primești altul, dar tu primești la fiecare meci penalty când nu poți să marchezi altfel? Nu e în regulă, nu se poate. Numai în favoarea lor? Fac vrăji, fac magie? Îi vrăjesc pe arbitri cu magie! Trebuie să aducem tămâia, să anulăm magia. Prin Hristos și rugăciune nu cred că va mai fi posibilă magia lor. Dacă au echipă bună, de ce mai fac vrăji? Eu, de exemplu, nu fac vrăji.  Cred că cei de acolo au legăturile acelea vechi. Nu vreau să vorbesc cu păcat, dar cum să fie totul doar în favoarea lor, cum e posibil așa ceva?  Va fi cea mai bună echipă pe teren. Normal că Budescu va fi pe teren, din moment ce e cel mai bun. Florinel Coman nu este 100% refăcut, iar pe Tănase nu ai cum să-l scoți din echipă, e prea bun”, a Gigi Becali înainte de CFR CLUJ STEAUA.

CFR CLUJ STEAUA. „Nu vreau să supăr pe nimeni. La ora asta, nu am nicio problemă cu nimeni. Doar CFR e contracandidată la titlu. Dan Petrescu e un antrenor foarte bun, dacă mai este și ajutat de arbitri e foarte greu să te lupți cu el. Dinamo nu cred că are șanse la titlu. Craiova e periculoasă, dar nu cred că are maturitatea necesară pentru a se lupta la titlu.  Repet, nu mă interesează Dinamo. Are Miriuță obiectiv titlul? Bine, să mai stea o tură”, a mai declarat Gigi Becali.

CFR CLUJ STEAUA. Mihai Stoica a lansat şi el la conferința de presă de miercuri atacuri la adresa arbitrilor care au fost la centru în meciurile lui CFR Cluj și îi acuză că au avantajat echipa din Gruia, care este liderul la zi în Liga 1, cu un avans de patru puncte față de Steaua: „Nu știu pentru ce să fiu mai îngrijorat: pentru faptul că suntem dezavantajați la arbitraje sau că o contracandidată este avantajată. Când primești cinci penalty-uri la 0-0, din care două clar dictate eronat… Ne interesează pe noi că primim penalty la 4-0 cu Mediaș? Mulți arbitri au părut că abia așteapta să acorde penalty-uri pentru CFR. Nu aș vrea să câștigăm cu greșeală de arbitraj. E penibil să câștigi cu o greșeală de arbitraj. Ei așa au fost învățați să câștige în istoria clubului, cu penalty-uri în minutul 90+3”.

CFR CLUJ STEAUA. Digi Sport şi Dolce Sport transmit în direct, joi, de la ora 21:00, meciul CFR CLUJ STEAUA.

Meciul CFR Cluj-FCSB se va disputa cu casa închisă. „Reţeta este de peste 100.000 de euro”, a declarat Iuliu Mureşan

Preşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, joi, că toate bieltele puse în vânzare pentru meciul cu FCSB s-au epuizat şi gruparea ardeleană a realizat încasări de peste 100.000 de euro cu ocazia acestei partide. 

„E sold out. De ieri nu se mai găseşte niciun bilet. De mult nu a mai fost aşa, poate din Champions League. Trebuie să recunoaştem că cea mai bună reţetă la meciurile din campionat am avut-o cu Steaua. De data asta, probabil datorită locurilor ocupate în clasament de cele două echipe, intereseul e mult mai mare şi stadionul e full. Peste 16.000 de spectatori vor fi în tribune. Reţeta financiară este de peste 100.000 de euro”, a declarat Mureşan, la Digi Sport.

Mureşan: Dacă arbitrul va greşi, să o facă în favoarea noastră

viewscntPreşedintele CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a continuat să-i „înţepe” pe rivalii de la FCSB înaintea meciului de joi, spunând că îşi doreşte ca formaţia sa să învingă fără greşeli de arbitraj, dar dacă acestea vor fi, să fie în favoarea ardelenilor.

„Doresc să câştigăm fără greşeli de arbitraj, dar dacă e să fie, să fie pentru noi. Pot să-mi permit chestia asta, eu ţin cu echipa mea”, a declarat Mureşan, la Digi Sport.

Miercuri, directorul sportiv al FCSB, Mihai Stoica, a ţinut să participe la conferinţa de presă organizată înaintea meciului cu CFR Cluj, pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la arbitrajele din Liga I, care avantajează rivala din Cluj-Napoca şi dezavantajează echipa sa.

Rugat să comenteze afirmaţia preşedintelui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, care a spus zilele trecute că vrea să câştige partida cu FCSB dintr-un penalti, Stoica a spus: „Nu mă miră, dacă aşa au fost învăţaţi să câştige în istoria clubului numai cu penaltiuri în minutul 93. Şi-au permis să facă orice. Am crezut că s-au terminat vremurile alea.”

Mureşan a catalogat drept incorecte aceste afirmaţii.

„Eu îmi doresc să câştig. Şi din penalti, importantă e victoria. E foarte incorect. Mesajul era pentru arbitri. Ei pun presiune pe arbitri, nu pe jucători. Dar nu cred că arbitrul Ovidiu Haţegan se va lăsa influenţat”, a precizat oficialul ardelenilor.

 

Dică spune că echipa CFR Cluj este favorită în meciul cu FCSB

Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a declarat, miercuri, că echipa CFR Cluj este favorită în meciul pe care îl va disputa cu formaţia sa, în etapa a XI-a a Ligii I.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Motivul pentru care nu trebuie să bei cafea sau ceai în avion. Te vei gândi de două ori înainte să mai faci asta
Capital.ro
Interzis pentru șoferii care fac ITP-ul. Primești pe loc două amenzi, una peste alta. Legea nu permite
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Uniformele, obligatorii în școli. Propunerea îi revoltă pe părinți: „Va ieși scandal”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Fel de mâncare tradițional popular mortal. În fiecare an mor aproximativ 20.000 de oameni
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Florin Salam a întrecut orice limită! După ce şi-a pierdut nevasta şi copiii, s-a aflat şi ce i-a făcut lui Tzancă Uraganu
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Apare TAXA pe carbon. E un acord istoric. Cine o va plăti
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
George Simion: „România trebuie să aibă o Armată profesionistă, altfel vom fi ocupați în 2 zile”
MediaFlux
LOVITURĂ pentru PENSIONARI! NU se dau BANI ÎN PLUS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!