Dana Gîrbovan dezvăluie cine este premierul care i-a propus să fie ministru al Justiţiei

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, i-a solicitat, luni, procurorului Mihaiela Iorga să spună public care a fost ministrul al cărui dosar Laura Codruţa Kovesi a cerut să fie urgentat, precizând că ea nu a discutat decât cu Sorin Grindeanu despre posibilitatea de a fi ministrul Justiţiei. Pe de altă parte, alte surse susţin că Eugen Teodorovici ar fi ministrul vizat.
Filip Stan
12 feb. 2018, 13:19
Dana Gîrbovan dezvăluie cine este premierul care i-a propus să fie ministru al Justiţiei

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR) a mai transmis că singura discuţie purtată tangenţial despre un posibil portofoliu al Justiţiei a fost purtată cu fostul premier Sorin Grindeanu, ea refuzând oferta.

„Singura dată când mi s-a propus, tangenţial, dacă aş lua în calcul să accept să ocup poziţia de ministru al justiţiei a fost de premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu acesta pe data de 15 februarie 2017, lucru pe care l-am declinat. Întâlnirea respectivă a fost cerută de premierul Grindeanu, iar agenda discuţiei a fost strict legată de chestiuni ce ţin de justiţie, cum ar fi degrevarea instanţelor, temele din Memorandumul privind justiţia precum şi restanţele salariale. Nu a existat pe agenda prealabilă a discuţiei vreo referire la numirea ministrului justiţiei. În cadrul discuţiei, referirea la ocuparea funcţiei de ministru al justiţiei a fost făcută tangenţial, am declinat-o, şi am mers mai departe cu temele pe care le-am avut pe agendă”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dana Gîrbovan.

Citeşte şi: Mihaiela Iorga dezvăluie că percheziţia într-un dosar s-a făcut după ce a fost anunţată public. S-a trimis o echipă de poliţişti

Preşedintele UNJR precizează că, în afară de respectiva discuţie cu Sorin Grindeanu, nu a mai vorbit cu nimeni altcineva despre ocuparea acelei funcţii.

„Este şocant, de aceea, să aflu că procurorilor din cadrul DNA li se dădeau instrucţiuni pentru a urgenta anumite dosare cu scopul de a influenţa decizii politice ori numiri în funcţii publice. Reiterez, de aceea, solicitarea doamnei procuror Iorga Moraru să spună public care a fost ministrul a cărui dosar procurorul şef DNA a cerut să-i fie urgentat, când a avut loc discuţia respectivă şi în prezenţa cărei alte persoane, pentru a putea fi efectuate verificări sub aceste aspecte”, conchide Dana Gîrbovan.

Precizările vin după ce Mihaiela Iorga a declarat, duminică seară, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o, la un moment dat, ca să o întrebe dacă nu ar putea să „iasă” cu un dosar al unui fost ministru ce urma să fie numit premier, pentru că acesta din urmă ar fi numit-o pe Dana Gîrbovan ministru al Justiţiei, ceea ce ar fi reprezentat un dezastru pentru DNA.

Mihaiela Iorga a mai spus că a fost chemată de către procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, într-un birou al unui alt procuror, prin urmare a mai existat un martor al acestei discuţii.

La rândul său, procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că nu a existat nicio discuţie cu procurorul Mihaiela Moraru Iorga despre un dosar referitor la vreun ministru care putea să ajungă premier şi că nu a făcut niciodată presiuni sau acte de imixtiune în vreun dosar.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru mai mulți turiști români. Ce au pățit după ce au plătit avans pentru un sejur all inclusive la Mamaia Nord
Capital.ro
Cutremur în România. Ion Iliescu a primit decizia. Procurorii n-au avut milă
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă ne aruncă în lumea a treia. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Dentista din Brăila a avut parte de o moarteVIOLENTĂ! Detaliile scoase la iveală de autopsie, biata femeie a...
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Vor plăti mai puțin. Decizie pentru cei care alimentează cu motorină. Ordin la Guvern azi, 18 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Cetățean american condamnat în Rusia la 13 ani de închisoare pentru trafic de droguri
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'