Şeful DNA Ploieşti, autodenunţ: „Pot să va spun că acel înscris olograf şi acele tabele au fost depuse la dosar de Vlad Cosma”

Procurorul sef al DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti a confirmat informatiile prezentate duminica seara, 11 februarie 2018 de fostul deputat Vlad Cosma. Starea de nervozitate vizibila si iritabilitatea din glas, manifestate in timpul conferintei de presa de luni, 12 februarie 2018, de la sediul DNA Ploiesti l-au facut pe Lucian Onea sa recunoasca faptul ca denuntul cetateanului din Republica Moldova, precum si tabelele existente in dosarul lui Sebastian Ghita au fost depuse de Vlad Cosma. 
Filip Stan
12 feb. 2018, 20:46
Şeful DNA Ploieşti, autodenunţ:

Practic, prin afirmatiile din timpul conferintei de la DNA Ploiesti Lucian Onea a marturisit ca „Serghei Petrus” din Chisinau, semnatar al denuntului care a ajutat la inculparea lui Ghita, si tabelele existente la dosarul cauzei sunt probe „fabricate”. Probe care, asa cum a dezvaluit Vlad Cosma duminica seara in inregistrare, au fost realizate chiar de acesta, la cererea procurorilor DNA Lucian Onea si Mircea Negulescu. 

Iata declaratia lui Onea din timpul conferintei de la DNA Ploiesti, in care recunoaste ca probele au fost facute si depuse de fostul deputat Vlad Cosma: 

Bun, ce este cu tabelele, ce este cu acel inscris olograf? In dosarele noastre toate probele sunt depuse de parti, de inculpati sau de celelalte persoane, potrivit procedurii penale, fara incalcarea dispozitiilor legale. La acest moment pot sa va spun ca acel inscris olograf si acele tabele au fost depuse la dosarul cauzei de inculpatul Vlad Cosma. Tot ceea ce s-a prezentat la televiziune este o varianta denaturata, personala, facuta de inculpatul Vlad Cosma, care spera ca pana la termenul din 19 februarie 2018 sa influenteze cumva organele judiciare.” 

Desi afirmatia de mai sus pare incredibila si poate fi considerata o eroare cauzata de emotii, Lucian Onea se repeta atunci cand este intrebat de un jurnalist „a cui a fost initiativa depunerii acelor tabele?

Lucian Onea: „Rezulta din dosar. Eu v-am spus cine le-a depus.” 

Consecinta marturisirilor procurorului sef al DNA Ploiesti Lucian Onea poate fi insa una mult mai mare. Sustinem aceasta intrucat documente in posesia carora Lumeajustitiei.ro a intrat demonstreaza ca procurorii lui Onea s-au dus in fata instantei cu o alta varianta, respectiv cea „fabricata” de Vlad Cosma, la cererea si cu stiinta procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu. 

Mai exact, in incheierea penala nr. 401 din 26 septembrie 2017 din dosarul nr. 3130/105/2017, la pagina 21, se precizeaza ca la sediul DNA Ploiesti a ajuns o corespondenta expediata din Chisinau de catre un anume „Serghei Petrus”. Culmea, Serghei Petrus este „autorul” denuntului realizat de Vlad Cosma, in care se regasesc semnele distinctive despre care acesta vorbea in inregistrare (facsimil 1)

In aceeasi incheiere se face referire si la tabelele pe care Vlad Cosma le-a dus la sediul DNA Ploiesti unde le-a inmanat direct sefului structurii, Lucian Onea. In documentul Tribunalului Prahova se precizeaza insa ca tabelele au fost trimise de „Serghei Petrus”.   

Iata incheierea Tribunalului Prahova in care se arata ca DNA e cea care a depus documentele unui anume „Petrus Serghei” din Chisinau: 

La data de 25.05.2015, pe adresa Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti a sosit o corespondenta expediata din Chisinau, Republica Moldova. In continutul corespondentei a fost identificata o ‘sesizare’ formulata de un anume ‘Serghei Petrus’ din Chisinau.

In continutul documentului aratat se mentioneaza textual: In campania prezidentiala din 2014 am fost angajat in Chisinau de domnul Petran sa muncesc la negru pentru candidatura lui Ponta„, scrie luju.ro.

Iata denuntul olograf al lui „Serghei Petrus”, tabelele intocmite de Vlad Cosma, precum si pasaje din Incheierea Tribunalului Prahova:

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Acesta este cel mai nou teritoriu al României. Oamenii nu au voie să pună piciorul aici
Capital.ro
Mașinile care sunt interzise. Restricția intră în vigoare începând cu 20 august
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Șeful Casei de Pensii face un anunț IMPORTANT. Promisiunile încep să curgă de anul viitor!
Adevarul
Cine sunt cei doi britanici condamnați la închisoare după ce au atacat mașina unor români în Hull. Dezvăluiri incendiare din sala de judecată
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Risc pentru sănătate. Cum bolul de apă al câinelui poate fi periculos
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Ea e Cătălina Iacob, tânăra care a murit în Brâna Aeriană din Munţii Bucegi. Iubea traseele montane şi urşii
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Președintele rus Vladimir Putin va vizita Azerbaidjanul pe 18 și 19 august
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...