„Nu cred că ministrul Toader va face o asemenea propunere, în contextul actual. Chiar dacă ministrul Toader reprezintă o majoritate toxică, PSD şi ALDE, în Cabinetul Dăncilă, am observat cu câtă prudenţă îşi alege termenii atunci când face referire la activitatea DNA. Domnia sa va cita din rapoartele Inspecţiei Judiciare, din evaluările făcute la minister şi va veni cu nişte recomandări, dar nicidecum nu va avea curajul, de exemplu, să îi ceară în plenul reunit al celor două Camere demisia şefei DNA (…). Apar procurori din cadrul instituţiei care fac diferite afirmaţii care îngrijorează societatea. Trebuie să ţinem cont de toate aspectele şi în mod clar Inspecţia Judiciară trebuie să vină să ne prezinte un raport cât se poate de obiectiv. Din punctul meu de vedere, procurorul-şef al DNA nu va pleca, nu i se va cere demisia şi cel mai probabil îşi va încheia mandatul la termen”, a declarat Eugen Tomac la RFI, potrivit News.ro.
El critică „abandonul total” preşedintelui Klaus Iohannis, care avea obligaţia prin Constituţie „să fie un mediator, un actor mult mai implicat în tot acest proces”.
„Marea surpriză neplăcută pentru mine este abandonul total al preşedintelui faţă de acest proces. Preşedintele prin Constituţie avea obligaţia să fie un mediator, un actor mult mai implicat în tot acest proces. Or preşedintele a părut mai repede că abandonează această luptă şi caută motive pentru a ieşi din disputa publică cu privire la această temă. Preşedintelui Iohannis îi convine ca liderul celui mai mare partid de guvernământ, Liviu Dragnea, condamnat într-un proces cu suspendare să rămână puternic, să controleze în continuare toate instituţiile, pentru că speră că astfel îl va avea contracandidat în 2019 şi nu va avea mari surprize în ceea ce priveşte această bătălie pentru fotoliul prezidenţial”, a mai spus preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară.