Zeci de mineri se află în subteran, la locul de muncă, şi refuză să iasă la suprafaţă, ei spunând că aceasta este forma lor de protest.
Liderul de sindicat Alexandru Drăgoi a declarat că la protest participă aproximativ 80 de mineri care se află în subteran şi aproximativ 110 muncitori de la instalaţia de preparare.
Lucrul la Salina Slănic a fost oprit începând de la ora 7,00, iar oamenii continuă să protesteze la locul de muncă, cei aflaţi în subteran refuzând să iasă la suprafaţă.
„Cei din subteran nu fac greva foamei, au mijloace de transport la dispoziţie, au mâncare, au apă. Forma lor de protest este la locul de muncă(…). Cei de la instalaţia de preparare sunt şi ei acolo, la locul lor de muncă”, a explicat Drăgoi, potrivit Agerpres.
El a precizat că acest protest nu are legătură cu ‘revoluţia fiscală’, ci cu nivelul foarte mic al salariilor de bază.
Potrivit liderului de sindicat, un miner are un salariu negociat de 1.900 de lei, iar un muncitor de la instalaţia de preparare are un salariu de 1.769 de lei.
O altă nemulţumire a minerilor de la Salina Slănic este legată de nivelul foarte mic al investiţiilor.
Alexandru Drăgoi a precizat că s-au purtat discuţii cu directorul general al Salrom, care a fost prezent la faţa locului, acesta spunând că va informa ministerul, dar şi Consiliul de Administraţie despre situaţia de la Prahova.