Cezar Preda, despre o nouă suspendare: Niciun copil nu ia bătaie de două ori pentru aceeaşi faptă

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, joi, referindu-se la posibilitatea unei noi suspendări din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, idee avansată de ministrul Dan Şova, că niciun copil nu ia bătaie de la părinţi de două ori pentru aceeaşi faptă.
Romania TV
16 aug. 2012, 11:56
Cezar Preda, despre o nouă suspendare: Niciun copil nu ia bătaie de două ori pentru aceeaşi faptă

„Domnul Dan Şova a făcut o afirmaţie care, de fapt, arată cu voce tare ceea ce gândesc liderii USL. Suspendarea preşedintelui României nu a avut, nu are şi nu va avea la bază încălcări grave ale Constituţiei, ci numai o voinţă de a rămâne la putere”, a spus Cezar Preda, comentând declaraţiile ministrului pentru relaţia cu Parlamentul.

Potrivit lui Preda, ca să iniţiezi o nouă suspendare din funcţie a preşedintelui României trebuie ca şeful statului să încalce legea, în condiţiile în care Traian Băsescu nici nu s-a întors la Palatul Cotroceni.

„Vor să îl suspende pentru aceleaşi chestiuni? Niciun copil nu ia bătaie de la părinţi de două ori pentru aceeaşi faptă, dar preşedintele României”, a comentat Preda.

Cezar Preda a ţinut să menţioneze că Dan Şova mai are unele „probleme”, pentru că trebuie să facă „şcoli şi penitenţe” şi nu are timp de politică.

Parlamentul va fi „obligat” să respecte decizia Curţii Constituţionale privind referendumul, chiar şi în cazul în care verdictul ar fi o „enormitate”, a spus într-un interviu la RFI România ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova. În opinia sa, un nou referendum nu poate fi organizat.

Singurul lucru posibil în cazul în care Traian Băsescu revine la Cotroceni şi continuă să încalce Constituţia este reluarea unei proceduri de suspendare, precizează senatorul PSD, care spune însă că nu s-ar hazarda să discute „atât de departe”.

Potrivit legii, Parlamentul va decide calea de urmat, după decizia CCR privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu. Dan Şova declară că „Parlamentul are o singură opţiune, aceea de a respecta şi aplica decizia Curţii Constituţionale, care indiferent de rezultatul ei, în mod evident, va nemulţumi una dintre părţi. Dar nu există altă cale de urmat, decât respectarea deciziei Curţii Constituţionale”.

Dan Şova precizează că „Parlamentul este obligat, suntem un stat de drept. Dacă nu respectăm deciziile, Curţii înseamnă că ne plasăm în afara statului de drept, chiar dacă nu ne convine acest lucru şi chiar dacă afirm şi susţin că am fi primul stat din UE aflat într-o situaţie comică, adică am avea un preşedinte pus prin hotărâre judecătorească împotriva voinţei cetăţenilor. Dar şi aşa fiind, dacă magistraţii constituţionali în înţelepciunea lor vor decide că este posibilă o asemenea enormitate, va trebui s-o respectăm”.

Întrebat dacă ia în calcul un nou referendum, aşa cum sugerau recent unii colegi din USL, Dan Şova a răspuns: „Un nou referendum nici nu este posibil, întrucât Constituţia este foarte clară: referendumul se organizează în 30 de zile de la suspendare. Deci e un termen de decădere, un nou referendum nu poate fi organizat. Singurul lucru care este posibil în cazul, Doamne fereşte şi nedorit de noi, pe care eu personal, nu mi-l pot imagina în acest moment, juridic vorbind, nu-mi pot imagina şi constituţional, întoarcerea domnului Băsescu, dar dacă ea se va întâmpla şi domnia sa va înţelege în continuare să încalce Constituţia, singura posibilitate este reluarea unei proceduri de suspendare. Dar nu m-aş hazarda să discut atât de departe”.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!