În unele cazuri, activitatea poate demara în baza unei simple declarații pe proprie răspundere, în timp ce alte activități economice necesită un număr mare de avize și autorizații, iar resursele umane și financiare necesare sunt consistente.
Citeşte şi Federaţia Patronatelor Femeilor Antreprenor, o nouă voce în mediul de afaceri românesc
Cronologic, pașii pe care antreprenorul va trebui să îi parcurgă în vederea autorizării activității propuse spre desfășurare sunt următorii:
1. Înregistrarea societății comerciale
Primul pas în vederea demarării unei activități economice îl va constitui înregistrarea societății comerciale (presupunând de aici în continuarea articolului că vom analiza cazul unei investiții efectuate de către o societate comercială) la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).
În momentul depunerii documentelor necesare la Biroul unic din cadrul ONRC, antreprenorului îi este solicitată și o declarație – tip, pe proprie răspundere. Acest document constituie practic autorizația de funcționare din punct de vedere sanitar, sanitar-veterinar, protecția mediului și protecției muncii.
Citeşte şi Anda Adam, datorii de peste 200.000 de euro. Averea cântăreţei a fost pusă sub sechestru
2. Autorizarea realizării unor construcții
Atunci când este cazul realizării unor construcții noi sau extinderii, demolării unor clădiri sau corpuri de clădire existente, legislația impune antreprenorului solicitarea și obținerea unor autorizații speciale:
Continuarea articolului pe avocatnet.ro.