Magistraţii Tribunalului Neamţ au decis, vineri, ca Ionel Arsene să rămână în arest preventiv, deşi fostul preşedinte al CJ Neamţ a cerut revocarea măsurii sau înlocuirea ei cu controlul judiciar.
„Instanţa respinge, ca neîntemeiate, cererile de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a acesteia cu măsura preventivă a controlului judiciar, cerere formulată de către inculpatul Arsene Ionel prin apărătorii săi aleşi. Instanţa constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive şi dispune menţinerea acestei măsuri luate faţă de inculpatul Arsene Ionel, trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă”, au decis magistraţii Tribunalului Neamţ.
Arsene a contestat decizia judecătorilor Tribunalului Neamţ, sperând să aibă câştig de cauză la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Bacău, cea care a decis şi arestarea sa preventivă.
Curtea de Apel Bacău a decis, la sfârşitul lunii ianuarie, admiterea contestaţiei procurorilor DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Instanţa de fond a decis iniţial plasarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, însă DNA a contestat măsura, iar Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea preventivă.
Arsene este acuzat că, în 2013, ar fi primit o sută de mii de euro de la Gheorghe Ştefan pentru a interveni pe lângă şeful ANI de la acel moment, Horia Georgescu, astfel încât Culiţă Tărâţă, în acea perioadă preşedinte al CJ Neamţ, să fie declarat incompatibil.
Intervenţia nu şi-a atins scopul, iar după ce a fost condamnat în Microsoft, Gheorghe Ştefan i-a cerut lui Arsene, prin intermediul unui bilet înmânat de fiul său.