Kamaz, interlopul care ar fi participat la fraudarea referendumului la Cluj

În dosarul în care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat că a cumpărat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arată că fraudarea referendumului era condusă din sediul PNL Cluj de un interlop din Ardeal. Este vorba de Bogdan Măgurean, alias Kamaz, care face parte din clanul Neguş din Oradea, scriu jurnaliştii de la "Gândul".
Romania TV
17 aug. 2012, 07:50
Kamaz, interlopul care ar fi participat la fraudarea referendumului la Cluj

Procurorii spun că Bogdan Măgurean era cel care a organizat adevărate „trupe de intervenţie” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi şi fraudarea referendumului. Presa locală spune despre Kamaz că este originar din Sălaj, dar că şi-a „clădit” un nume în lumea interlopă din Oradea. Bogdan Măgurean este prezentat drept membru al clanului Neguş din Oradea. Din acest clan ar face parte şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea.

Pe 4 iulie, Tribunalul i-a emis o sentinţă de fond într-un dosar în care membrii clanului Neguş erau acuzaţi de tentativă de omor şi vătămări corporale grave. În acest dosar, mai mulţi membri ai clanului au primit amenzi penale, iar faţă de Kamaz instanţa a dispus disjungerea cauzei pe latura civilă. Potrivit deciziei instanţei, nu există o sentinţă în cazul lui Bogdan Măgurean.

Procurorii din Bihor au trimis în judecată în 2011 un dosar mai complex care viza scandalurile publice în care au fost implicaţi membrii clanului din care face parte Bogdan Măgurean. Potrivit presei locale, şeful lui Măgurean pe linie de clan este Markovics Alexandru jr., alias Sanyi Neguş, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor în Italia.

Cea mai recentă „apariţie” a lui Bogdan Măgurean a fost pe 9 august, adică la mai bine de o săptămână după ce – potrivit procurorilor – ar fi „coordonat” fraudarea referendumului din sediul PNL Cluj. Presa relatează că Bogdan Măgurean a intrat în conflict cu personalul unui club de manele din Mamaia şi cu o parte dintre clienţi. Atât Kamaz, cât şi prietenii săi au fost bătuţi de un grup de interlopi de origine turcă, chemaţi în ajutor de conducerea clubului.

În dosarul DNA Cluj, Bogdan Măgurean este acuzat de cumpărare de influenţă şi mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu şi fiul ministrului Dobriţoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian „trupe de intervenţie” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că îi va facilita diverse contracte cu ministerele Guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean.

Procurorii mai susţin că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că, în schimbul fraudării votului, firma sa de pază va primi contracte finanţate din bani publici. „De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influenţa de care se bucură la nivelul ministerelor şi îi va influenţa pe funcţionari să acorde contracte firmei de pază şi protecţie reprezentate de Măgurean Bogdan”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii DNA Cluj au început urmărirea penală față de fostul ministru al Apărării, deputatul PNL Teodor Atanasiu, şi faţă de fiul actualului ministru al Apărării, Samson Dumitru, alături de alte patru persoane, cei doi fiind acuzaţi că au promis sau oferit bani oamenilor pentru a veni să voteze la referendum. Procurorii susţin că, Samson Dumitru, „în înțelegere” cu Teodor Atanasiu, a apelat la sprijinul lui Măgurean Bogdan Cristian, „cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope”.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au început urmărirea penală față Teodor Atanasiu, deputat, președinte al organizației județene PNL Alba, pentru folosirea influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, pentru promisiune, oferire sau dare de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi pentru asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Samson Dumitru este acuzat de trafic de influență, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Procurorii au început urmărirea penală şi împotriva lui Măgurean Bogdan Cristian, reprezentant al unei societăți comerciale de pază și protecție, pentru cumpărare de influență,  complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloaseîn scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului, precum şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Alte trei persoane  – Grosu Gheorghe, Rus Radu Stelian şi Hanzi Nicuşor Ştefan – sunt acuzate de complicitate la promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

În rezoluția de începere a urmăririi penale, procurorii susţin că există indicii cu privire la faptul că, în cursul lunii iulie 2012, Atanasiu Teodor, deputat în Parlamentul României și președinte al organizației PNL Alba, în înțelegere cu Samson Dumitru, a inițiat o acțiune pentru mobilizarea electoratului din Transilvania și Banat la referendumul din data de 29 iulie 2012 prin sensibilizarea acestuia cu recompense în bani și alte foloase materiale.
Concret, s-a stabilit că, în cursul dimineții de 29 iulie 2012, în înțelegere cu Atanasiu Teodor, Samson Dumitru a apelat la sprijinul lui Măgurean Bogdan Cristian (cunoscut interlop din Cluj Napoca, cu relații în diverse clanuri interlope) pentru ca, în schimbul unor sume de bani, să acționeze în ziua referendumului pe două paliere: pe de o parte să mobilizeze alegătorii să se deplaseze la vot (în special persoane cu un nivel scăzut de educație) iar, pe de altă parte, să pregătească în toate marile localități de pe raza județelor Alba, Cluj, Sălaj, Bistrița Năsăud, Arad, Timiș grupuri de interlopi care să fie pregătiți să intervină, la nevoie, în locațiile unde se solicită sprijin.

Măgurean Bogdan a acționat în sensul celor stabilite, în condițiile în care i s-a pus la dispoziție un spațiu din sediul organizației PNL Cluj Napoca, iar Samson Dumitru l-a pus în legătură cu mai mulți lideri locali ai PNL pentru a le acorda sprijinul în același scop. Măgurean Bogdan, prin intermediul altor persoane, a mobilizat votanții de pe raza acestor județe, cărora le-a transmis promisiunile făcute de învinuitul Samson Dumitru, constând în bani și alte foloase materiale.

Toate aceste promisiuni de foloase materiale au fost îndeplinite la sfârșitul zilei de 29 iulie 2012 și în zilele următoare, banii fiind transmiși lui Măgurean Bogdan de Samson Dumitru iar, pe de altă parte, Atanasiu Teodor, prin intermediar, a remis o sumă de bani învinuitului Grosu Gheorghe.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Datele persoanele ale sportivilor israelieni pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 divulgate pe reţele sociale
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!