Jurnaliştii au îndepărtat la scurt timp această postare, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei, preluat de ziare.com.
Primul atac a avut loc la începutul lui august, când hackerii au preluat controlul asupra platformei de bloguri şi au scris că armata de rebeli sirieni se retrage, potrivit BBC. Două zile mai târziu a fost spart şi contul de Twitter al agenţiei, publicându-se mesaje pro-siriene. Până în acest moment, hackerii nu au fost identificaţi.
Reuters utilizează pentru blogurile sale platforma WordPress, iar după ce agenţia a raportat atacul, Mark Jaquith, un membru al echipei care asigură securitatea platformei, a declarat că agenţia foloseşte o variantă veche a platformei, despre care se ştia ca are probleme de siguranţă.
Nu doar agenţia Reuters a căzut victima atacurilor cibernetice care sunt legate de conflictul sirian. O grupare care se autointitulează „Armata Electronică Siriană” a revendicat atacul asupra site-ului Universităţii Harvard, pe care au postat, anul trecut, o fotografie a preşedintelui Bashar al-Assad îmbracat în uniforma militară.
Săptămâna trecută, pe contul de Twitter al unui înalt oficial rus, a fost publicată o informaţie conform căreia Assad ar fi fost ucis la Damasc, fapt care mai târziu a fost infirmat.