Percheziţii de amploare în România şi Germania. Vizate sunt mai multe persoane bănuite de trafic cu migranţi

Zeci de percheziţii au loc miercuri în România şi Germania, simultan, la persoane suspectate că aduceau migranţi din Orientul Mijlociu şi îi călăuzeau până în Germania. Conform anchetatorilor, reţeaua acţiona pe ruta Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – Austria – Germania, traseu pe care, în anul 2017, au fost transportate mai multe grupuri de transfugi. Ca să ajungă în vestul Europei, migranţii plăteau traficanţilor sume cuprinse între 4.000 şi 5.000 de euro de persoană.
Alina Costache
07 mart. 2018, 06:15
Percheziţii de amploare în România şi Germania. Vizate sunt mai multe persoane bănuite de trafic cu migranţi

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, membrii reţelei aduceau migranţi din Orientul Mijlociu, în România, apoi îi călăuzeau până în Germania.

Procurori ai DIICOT Timişoara, ofiţeri DGA şi ofiţeri de la Crima Organizată au descins la locuinţele mai multor suspecţi, dar şi la câteva pensiuni din Timişoara unde se bănuieşte că ar fi cazaţi migranţi sau unde în trecut au fost cazaţi. La rândul lor, ofiţeri ai BKA (Bundeskriminal Amt) fac percheziţii la adrese din Germania.

Conform anchetatorilor, reţeaua acţiona pe ruta Turcia – Bulgaria – Serbia – România – Ungaria – Austria – Germania, traseu pe care, în anul 2017, au fost transportate mai multe grupuri de transfugi. Ca să ajungă în vestul Europei, migranţii plăteau traficanţilor sume cuprinse între 4.000 şi 5.000 de euro de persoană.

Reţeaua era bine organizată, pe diverse paliere de racolare, îndrumare, cazare şi transport, iar pentru a nu fi depistaţi membrii grupării foloseau tot felul de metode, dispozitive tehnice de ultimă generaţie, aplicaţii mobile greu de urmărit, GPS-uri, maşini cu numere de înmatriculare din diferite ţări.

La transferul migranţilor peste frontieră, din Serbia către România, locaţiile erau transmise prin aplicaţii precum Whatsapp sau Viber. Apoi, pe tot parcursul tranzitării graniţei, telefoanele erau închise pentru a nu fi înregistrată vreo locaţie în memoria dispozitivelor, în cazul în care cineva era prins.

Fiecare dintre segmentele naţionale ale filierei era coordonat de către un lider zonal, toţi cetăţeni arabi, care îşi contactau „subordonaţii” doar prin aplicaţii online.

Transporturile de migranţi erau pregătite în amănunt. Liderii din Serbia şi România stabileau data şi ora transferului, peste fâşia verde, folosind exclusiv Whatsapp sau Viber, apoi, odată ajunşi peste frontieră, transfugii erau preluaţi rapid de diferite mijloace de transport.

În Timişoara, migranţii erau cazaţi la diferite pensiuni din oraş, unde nu li se solicitau documente, iar dacă erau prinşi de poliţişti trebuia să ceară azil în România.

Datorită faptului că cererile de azil se judecă pe parcursul mai multor luni, membrii grupării aveau timp suficient la dispoziţie să organizeze transportul transfugilor peste graniţă, în Ungaria, iar de acolo mai departe către destinaţia finală, Germania.

Mai mulţi suspecţi urmează să fie ridicaţi şi vor fi duşi la audieri la sediul DIICOT Timişoara.

Citeşte şi Percheziţii de amploare în Capitală, Giurgiu şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

 

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl aduce la raft, de luni, 19 august 2024, produsele cărora românii le-au simțit lipsa. Se vor vinde repede
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor al tuturor timpurilor. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Românii care rămân fără un sfert din pensie. Legea se schimbă, dispare grupa I de muncă pentru acest domeniu
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Zeci de medici români din Franța sar în apărarea doctorițelor de la Sf. Pantelimon acuzate de omor: „Sunt ostracizate și tratate precum criminali de drept comun”
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Stațiunea balneo-climaterică cu cel mai pur aer din Europa. O adevărată atracție pentru turiști
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Doliu în lumea cinematografiei! Alain Delon s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine moștenește averea uluitoare a lui Alain Delon. Actorul pasionat de sport a stabilit clar cum se va împărți imperiul de 300.000.000 de euro
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Forțele Aeriene Ucrainene Distrug un Al Doilea Pod în Regiunea Kursk din Rusia
MediaFlux
A VENIT DECIZIA! Cu CÂT CRESC PENSIILE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...