General SUA: Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în 2025

Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în anul 2025, depăşind capabilităţile militare desfăşurate de Statele Unite în ţările europene, avertizează generalul american Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în regiune, pledând pentru continuarea modernizării armamentului.
Romania TV
09 mart. 2018, 17:06
General SUA: Rusia ar putea dobândi superioritate militară în Europa până în 2025

În cursul audierilor în Congresul SUA, generalul Curtis M. Scaparrotti, şeful Comandamentului SUA în Europa, a atras atenţia că este necesară menţinerea ritmului modernizării capacităţilor militare pentru păstrarea superiorităţii militare americane pe continentul american.

„Ţinând cont de actualul ritm al modernizării militare ruse, trebuie să ne menţinem modernizarea pe care am avut-o până acum pentru a menţine dominaţia în zonele în care avem dominaţie acum. Dacă nu facem acest lucru, cred că ritmul Rusiei ne va provoca în domeniul militar din aproape toate punctele de vedere până, să spunem, în anul 2025”, a avertizat generalul Curtis Scaparrotti, citat de site-ul Defenseone.com, scrie Mediafax.

Comandamentul SUA în Europa (EUCOM) a solicitat recent 6,5 miliarde de dolari în scopul „Iniţiativei Europene pentru Descurajare”, un program care prevede suplimentarea capacităţilor de reacţie de tip aerian, maritim şi terestru în Europa.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat de curând că un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat. „Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată şi cu toate efectele aferente”, a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit în Parlamentul de la Moscova.

În replică, Administraţia Donald Trump a comunicat că nu este surprinsă de ameninţările lui Vladimir Putin, Washingtonul afirmând că poate contracara atacuri şi transmiţându-le cetăţenilor americani să fie liniştiţi.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Diana Munteanu, pictorial provocator la plajă, la 45 de ani! S-a fotografiat în costum de baie și i-a înnebunit pe fani!
Fanatik.ro
Cât costă, de fapt, să-ți cumperi o insulă în Grecia. O vilă în Pipera ajunge la aceiași bani
Capital.ro
Elena Udrea e despărțită de Adrian Alexandrov. Ce a făcut tatăl fiicei sale (FOTO)
Playtech.ro
Ireal de frumoasă! Carmen Brumă, apariție spectaculoasă la plajă. Cât de bine poate să arate la 47 de ani
DailyBusiness
Vești BUNE pentru fermierii români: Subvenții APIA în AVANS
Adevarul
Pastila „Super Mario”, „specialitate” cu potențial letal vândută de „Dana Marijuana”. „Traficanții olandezi o produc special pentru copii”
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
Bogdan de la Ploiești recunoaște, pentru prima dată, că are doi copii. Anunțul a fost făcut pe scenă în fața publicului
Evz.ro
Trei răniți la filmările pentru pelicula lui Codin Maticiuc. Cascadorii încheiate la spital
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Imperiul lui Ion Țiriac a fost împărțit. Magnatul a luat decizia în privința averii
wowbiz.ro
Bogdan de la Ploiești a făcut, în sfârșit, anunțul despre copiii lui! Manelistul a ținut ascuns faptul că este tată
Cancan.ro
Regina lui Salam, mega-mulată și super-dotată! Roxana Dobre, ieșire-fulger pe Nordului cu…
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Când intră pensiile recalculate pe card în luna septembrie? S-a anunțat data la care vor începe să fie virate noile sume
Capital.ro
Pierzi banii de la stat. Este obligatoriu să aștepți 120 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Andreea Prisacariu, rebela tenisului românesc, imagini incendiare în costum de baie
stirilekanald.ro
"O tragedie, păcat". Și-a ucis unchiul pentru a o salva! Un tânăr din Mehedinți riscă să meargă la închisoare după ce l-a lovit mortal pe bărbatul care îi bătea bunica
substantial.ro
Iranul nu se teme de tensiuni în Orientul Mijlociu, afirmă ministrul de Externe
MediaFlux
Donald Trump a fost DEPĂȘIT! CIFRA DUBLĂ cu care l-a ÎNVINS Kamala Harris
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...