Oameni de ştiinţă din întreaga lume l-au omagiat pe Stephen Hawking – O minte colosală, un superman în microgravitaţie

Oameni de ştiinţă şi politicieni din întreaga lume l-au omagiat prin mesaje online pe fizicianul Stephen Hawking, pe care l-au descris drept o minte colosală, care a făcut lumea un loc mai bun.
Alina Costache
14 mart. 2018, 08:06
Oameni de ştiinţă din întreaga lume l-au omagiat pe Stephen Hawking - O minte colosală, un superman în microgravitaţie

Stephen Hawking a murit pe 14 martie, la vârsta de 76 de ani. Tim Berners-Lee, fondator al World Wide Web, a fost unul dintre primii care au reacţionat după aflarea veştii morţii lui Hawking: „Am pierdut o minte colosală şi un spirit minunat”.

NASA a scris pe Twitter: „Teoriile lui au deschis universul de posibilităţi pe care noi şi lumea le explorează. Zboară în continuare ca superman în microgravitaţie, aşa cum le-ai spus astronauţilor de pe Staţia Spaţială în 2014”.

Vicepreşedintele Universităţii Cambridge, profesorul Stephen Toope, a spus că Hawking a fost o inspiraţie pentru milioane de oameni. „Profesorul Hawking a fost o individualitate care va fi ţinută minte cu afecţiune nu doar la Cambridge, ci în întreaga lume. Contribuţiile lui excepţionale la cunoaşterea ştiinţifică şi popularizarea ştiinţei şi matematicii au lăsat o moştenire nepieritoare. Caracterul lui a fost o inspiraţie pentru milioane de oameni”.

Ple Planetary Society a transmis: „Ne luăm rămas bun de la o minte sclipitoare”. Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson a publicat o fotografie în care apare alături de Hawking şi a scris: „Moartea lui a lăsat un vacuum intelectual”.

Prim-ministrul indian, Narendra Modi, a spus că Hawking „a făcut lumea un loc mai bun”. „Profesorul Hawking a fost un om de ştiinţă extraordinar. Tăria lui de caracter şi tenacitatea au inspirat oameni din întreaga lume”.

Satya Nadella, CEO al Microsoft, a afirmat: „Am pierdut un mare om astăzi”.

Mulţi oameni de ştiinţă au împărtăşit experienţa întâlnirii cu Hawking de-a lungul anilor. Astrofizicianul Jonathan McDowell de la Harvard şi-a amintit determinarea lui Hawking de a susţine prelegeri, în ciuda dificultăţii de a vorbi.

„Îmi amintesc că atunci când ne ţinea prelegeri, şi era un efort imens pentru el să vorbească (înainte de traheotomie şi vocea computerizată), a făcut şi glume. Asta spune ceva”

Brad Tucker, cercetător la Mount Stromlo Observatory de la Australian National University, a afirmat că omul de ştiinţă nu a fost doar „un lider în cosmologie şi astrofizică, dar ne-a împins pe toţi să ne depăşim limitele şi pe ale necunoscutului”.

Greenpeace SUA i-a mulţumit lui Hawking pentru că i-a ajutat pe oameni să îşi înţeleagă locul în univers.

Astronautul american Chris Hadfield a scris: „Geniile sunt atât de delicate şi rare. La revedere, profesore Hawking. Ne-ai inspirat pe toţi”. Colegul lui Scott Kelly a spus că moartea lui Hawking este „o pierdere pentru umanitate”.

Tributuri i-au fost aduse profesorului şi de reprezentanţi ai industriei de divertisment.

Errol Morris, care a făcut filmul „A Brief History of Time” (1991), bazat pe conceptele expuse de Hawking în cartea lui, a spus că fizicianul a fost „un om cu adevărat fabulos”.

Trupa rock Foo Fighters l-a numit „legendă”, în timp ce actorul Macaulay Culkin a spus că a fost „un geniu şi personajul meu preferat din «Simpsons»”.

Cântăreaţa Katy Perry a subliniat faptul că Hawking a murit în Ziua Pi, dedicată constantei matematice, iar solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, a scris pe Twitter: „Ai schimbat lumea”.

Pe contul de Twitter al serialului „The Big Bang Theory” a fost publicată o fotografie în care actorii serialului apar în jurul lui Stepen Hawking. 

„În memoria lui Stephen Hawking. A fost o onoare să îl avem în «The Big Bang Theory». Mulţumim pentru că ne-ai inspirat şi ai inspirat lumea”.

Odată cu vestea morţii lui, numeroase desene cu un scaun cu rotile gol au fost publicate pe platformele social media.

Stephen Hawking (1942 – 2018) a primit numeroase distincţii, între care Albert Einstein Award, în 1978, şi Presidential Medal of Freedom, în 2009.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cât a plătit un român pentru meniul zilei la o autoservire din Eforie Nord: “Unii nu cred nici când au în fața ochilor”
Capital.ro
S-a dat ordin de la UE! România e obligată. Măsura se aplică în toate statele membre
Playtech.ro
Un arbitru român la TAS aruncă bomba în cazul Sabrinei Voinea. Cel mai sumbru scenariu
DailyBusiness
Alertă la Casa Națională de Pensii. Daniel Baciu anunță cine sunt vârstnicii ar putea ajunge în instanță
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Culiță Sterp, lăsat liber. Cum justifică judecătorii decizia
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Pensionarii din România primesc o dublă veste bună: Care este motivul pentru care aceștia trebuie să rămână acasă săptămâna viitoare
Capital.ro
Ucraina a blocat complet România. Decizia venită direct de peste graniță
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Alexandru Rafila nu își dă demisia în cazul Spitalului Sf. Pantelimon: ‘Este vorba de o infracțiune de omor premeditat’
MediaFlux
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ALEGERILE din SUA! S-a AFLAT ACUM despre HARRIS și TRUMP
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!