Ambasadorul George Maior: „Contez pe sprijinul diasporei pentru dezvoltarea economică a României”

Ambasada României la Washington a găzduit, luni, 19 martie 2018, un eveniment de informare privind acordarea de finanţări pentru românii care se întorc în ţară pentru a deschide o afacere, organizat în colaborare cu Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART, Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea de Sud-Est, în cadrul proiectului "Diaspora Invest".
Romania TV
20 mart. 2018, 15:59
Ambasadorul George Maior:

La eveniment au participat membri ai comunităţii româneşti din zona metropolitană Washington, studenţi, profesori, tineri cu preocupări în domeniul antreprenorial, public interesat de dezvoltarea economică a României şi de oportunităţi de afaceri.

În cuvântul de bun venit adresat participanţilor, ambasadorul George Cristian Maior a subliniat rolul esenţial al diasporei în dezvoltarea economică a României şi i-a încurajat pe cei prezenţi să susţină eforturile autorităţilor române şi să investească în ţara de origine.

Referindu-se la Centenarul Marii Uniri, ambasadorul român a menţionat că Ambasada României la Washington va organiza evenimente de marcare a momentului istoric, la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi membri ai comunităţii româno-americane, capabili să dea dovadă de solidaritate în susţinerea intereselor României în SUA.

În cadrul evenimentului de informare au fost prezentate, de către specialiştii organizaţiilor care gestionează proiectul, scopul, condiţiile de înscriere necesare pentru a beneficia de finanţare în cadrul proiectului, criteriile de selecţie în vederea accesării programului online de formare antreprenorială, precum şi beneficiile aduse prin implementarea programului.

Proiectul urmăreşte dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor necesare înfiinţării şi dezvoltării unei afaceri în România pentru un număr de 250 de persoane fizice din Diaspora, prin furnizarea unui program de formare antreprenorială. De asemenea, unul dintre obiective este oferirea unui număr de 30 de finanţări de tip start-up, în valoare de câte 177.000 lei fiecare, pentru câştigătorii concursului de idei de afaceri. Mai multe detalii pot fi găsite accesând pagina de web: diasporainvest.ro.

Asociaţia Centrul de Dezvoltare SMART este o asociaţie nonprofit, apolitică, a cărei activitate se concentrează pe implementarea de proiecte sociale, creşterea ratei de angajare a persoanelor provenind din medii vulnerabile, susţinerea de servicii de informare, orientare, mediere, consiliere profesională şi cursuri de formare profesională, activităţi de antreprenoriat şi consultanţă în afaceri.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este o organizaţie neguvernamentală, care funcţionează ca o platformă de networking şi sprijin reciproc pentru membrii săi.

Asociaţia Patronatul Tinerilor Întreprinzători (PTIR) militează pentru susţinerea, apărarea, promovarea şi reprezentarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale tinerilor întreprinzători din România, stimulând şi promovând spiritul antreprenorial.

Spynews
Despărțire neașteptată în showbiz! Și-au spus adio la nici un an de când au devenit soț și soție. Detaliile divorțului, dezvăluite la Știrile Antena Stars | VIDEO
Bzi.ro
Prietenul lui Andrei Versace rupe tăcerea! Se droga craiul de Dorobanți?
Fanatik.ro
Alimentul pe care mulți români îl consumă, fără să știe că provoacă balonare. Ce recomandă medicii pentru ameliorarea acestei situații de disconfort
Capital.ro
Florin Salam e distrus de această veste: A intrat în comă. Medicii nu-i mai dau șanse
Playtech.ro
Ce apare pe alcooltest după ce mănânci un corn cu șampanie. Surpriza uriașă de care a avut parte un român după un experiment
DailyBusiness
Este bomba zilei! Rezultate admitere liceu 2024. Topul primelor 15 specializări în București
Adevarul
Ce spun experții despre valul de hate la adresa profesorului îmbrăcat în fustă: „Românii încă prezintă la scară largă prejudecăți” VIDEO
Spynews
Cine este Caterina, noua iubită a lui Alex Bodi. Omul de afaceri a uitat-o pe Ema Uta pentru o tânără de 20 de ani
Spynews
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea, un nou mesaj după ce a fost pusă la zid: „Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns”
Evz.ro
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
INFORMAȚII 💣 Doctorița din Brăila, legături cu MAFIA?! Ar fi avut o relație cu un raket basarabean, pe care l-ar fi... De ce poliția crede că este o „crimă la comandă”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
„Mai mult de 13-14 ani nu faci dacă te-a pus cineva”. Dialog halucinant între principalul suspect al crimei din Brăila și mama acestuia. Ce l-a sfătuit femeia
Capital.ro
Mașinile interzise. Decizia luată de autorități. Se aplică de azi, 24 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante
substantial.ro
Al Treilea Incident de Zbor la Joasă Altitudine pentru Southwest Airlines în 2023
MediaFlux
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de KAMALA HARRIS! LOVITURĂ pentru TRUMP!
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!