NASA va trimite un nou robot pe Marte, în anul 2016

NASA a anunţat, luni, la două săptămâni după ce a reuşit să plaseze cu succes robotul Curiosity pe Marte, că va trimite un nou robot pe planeta roşie, în 2016, cu scopul de a studia compoziţia scoarţei marţiene şi de a încerca să descifreze felul în care se formează şi evoluează planetele telurice.
Romania TV
21 aug. 2012, 11:56
NASA va trimite un nou robot pe Marte, în anul 2016

Spre deosebire de Curiosity, un vehicul cu şase roţi care se va deplasa vreme de doi în craterul marţian Gale, în căutarea unor eventuale urme de viaţă din trecutul planetei, noul robot, denumit InSight, nu va fi mobil.

După coborârea pe Marte, prevăzută să aibă loc în septembrie 2016, noul robot va începe să foreze „în profunzimile planetei Marte, pentru a descoperi motivele pentru care planeta roşie a evoluat într-un mod atât de diferit de Terra„, a precizat NASA într-un comunicat.

Ca şi Curiosity, InSight va fi conceput şi fabricat la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, în California, dar cu costuri mult mai mici: 425 de milioane de dolari – spre deosebire de Curiosity, care a costat 2,5 miliarde de dolari.

Misiunea va încerca să determine dacă miezul planetei Marte este solid sau lichid şi motivul pentru care suprafaţa ei nu este compusă din plăci tectonice în mişcare, ca pe Terra.

Cunoaşterea detaliată a interiorului planetei Marte şi comparaţiile cu Terra îi vor ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine felul în care planetele telurice se formează şi evoluează„, precizează NASA.

Explorarea planetei Marte este una dintre prorităţile NASA, iar misiunea InSight garantează faptul că noi vom continua să descifrăm misterele planetei roşii, pentru a pune acolo bazele unei viitoare misiuni spaţiale cu echipaj uman la bord„, a declarat Charles Bolden, directorul NASA.

Noua misiune va fi realizată în colaborare cu Centre National d’Etudes Spatiales (CNES) din Franţa şi cu Centrul Aerospaţial din Germania, care vor produce fiecare un instrument de cercetare ce va fi plasat la bordul robotului InSight.

Astfel, CNES va fabrica un dispozitiv de măsurare seismică, în timp de savanţii germani vor pune la punct un instrument ce vizează măsurarea temperaturilor din profunzimile planetei Marte.

JPL va concepe şi va fabrica celelalte instrumente de la bordul InSight, printre care se vor afla un braţ telecomandat şi două camere de luat vederi.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Propaganda rusă își îndreaptă tirul către Kamala Harris pe fondul retragerii lui Biden
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!