Hrebenciuc: Decizia CCR nu surprinde câtă vreme arbitrariul a caracterizat perioada Băsescu

Deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc consideră că decizia CCR "nu mai poate surprinde" în condiţiile în care "arbitrariul a fost nota dominantă a perioadei Băsescu".
Romania TV
21 aug. 2012, 17:32
Hrebenciuc: Decizia CCR nu surprinde câtă vreme arbitrariul a caracterizat perioada Băsescu

„Hotărârile subiective, luate fără a ţine cont de existenţa Parlamentului, forumul primordial al oricărei ţări democratice, apelul agresiv la instituţii pentru a fi susţinut şi la personalităţi externe pentru a nega adevărurile politice evidente în ultimii opt ani mă fac să apreciez că decizia CCR nu mai surprinde, deşi ea eludează decizia a mai bine de 8,5 milioane de cetăţeni exprimată în cadrul referendumului”, a declarat pentru Agerpres parlamentarul PSD.

Potrivit acestuia, „USL nu va renunţa la opoziţia sa politică faţă de Traian Băsescu, dar fără a afecta activitatea Guvernului, implicit bunul mers al ţării, precum şi obligaţiile internaţionale”.

„Vom fi mai atenţi şi vom semnala toate încălcările Constituţiei şi legile ţării de către cel ce şi-a făcut din agresivitatea verbală, minciună şi încălcarea principiului statului de drept ‘aliaţi’ pentru susţinerea sa ca preşedinte al unei ţări democratice. Este o eroare ce s-a dorit înlăturată prin referendum. 8,5 milioane de români au înţeles sensul demersului USL, unele instituţii ale statului au închis, însă, ochii la evidenţă. Vom continua să arătăm oamenilor orice ilegalitate comisă de Traian Băsescu. Vom încerca să explicăm şi în afara ţării abuzurile săvârşite de acesta. Trebuie să-i apărăm pe români de noi abuzuri”, a mai precizat Viorel Hrebenciuc.

Curtea Constituţională a decis, marţi, că referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui este INVALID, ceea ce înseamnă că Traian Băsescu se va întoarce la Palatul Cotroceni. Decizia a fost luată cu şase voturi la trei după o şedinţă care a durat mai puţin de trei ore. Verdictul a fost acordat în cea de-a patra întâlnire a judecătorilor CCR, după trei săptămâni de amânări şi controverse.

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis marţi că referendumul din 29 iulie nu este valid. Decizia luată conform regulamentului cu două treimi din voturi îl aduce din nou pe Traian Băsescu în fruntea statului.

Practic, Băsescu se va întoarce la Cotroceni după şase săptămâni de suspendare.

Imediat după încheierea şedinţei, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat că CCR a constatat că referendumul este valid din punct de vedere al organizării, dar că nu s-a îndeplinit condiţia de cvorum.

„A fost validat referendumul, nu l-am invalidat, referendumul este valid, dar am constatat că nu s-a îndeplinit cvorumul”, a explicat Zegrean.  Preşedintele Curţii Constituţionale a menţionat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, îşi va relua în această situaţie atribuţiile de şef al statului.

„Decizia a fost luată cu majoritatea legală cerută. A fost majoritate calificată. Rezultatul este cel de invalidare. Preşedintele şi comunicatul CCR va lămuri”, a declarat judecătorul Tudorel Toader.

Citirea hotărârii privind referendumul va avea loc miercuri, la ora 10.00, când judecătorii CCR se vor întruni într-o nouă şedinţă.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Horoscop bani Camelia Pătrășcanu. Zodiile care își vor umple buzunarele în luna august!
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Șoferii cu mașini pe motorină vor fi taxați în plus. Anunț oficial în România chiar azi, 28 iulie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Marcel Ciolacu ia apărarea premierului ungar Viktor Orban după discursul de la Băile Tușnad
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!