Durerea în zona gâtului, numită și durerea cervicală se manifestă, adesea, prin dureri de cap, dificultăți de concentrare, amețeli sau probleme de vedere. De asemenea, se pot manifesta și prin dureri în timpul mișcării gâtului, înțepeneală, tensiune, durere la nivelul umerilor sau amorțeli la nivelul brațelor.
Exerciții de relaxare
Un complex special de exerciții pentru spinare și coloana vertebrală pot să elimine senzaţiile de durere, fără a recurge la o intervenție chirurgicală.
Poți începe prin exerciții de rotire a umerilor și a gâtului, aplecarea gâtului în față, efectuarea de exerciții de stretching pentru zona superioară a spatelui și aplecarea spatelui. Este indicat să faci asta de 2 ori pe zi, dimineața la trezire și seara înainte de culcare.
Citeşte şi Durere sâni. Ce înseamnă când te dor sânii şi sfârcurile
Comprese calde sau reci
Dacă durerea cervicală este cauzată de o accidentare, este recomandat să folosești comprese reci, mai ales în primele 24 de ore, pentru a ameliora durerile.
Atenție, cuburile de gheață nu trebuie sa fie aplicate niciodată direct pe suprafața pielii. La unele persoane funcționează și varianta cu comprese calde.
Folosește uleiuri aromate pentru relaxare
Masează gâtul și zona superioară a spatelui cu uleiuri aromate pentru relaxarea mușchilor, precum și pentru grăbirea procesului de vindecare.
Indiferent unde te afli, ține cont de postura capului, a umerilor și a spatelui. În marea majoritate a cazurilor, durerile cervicale sunt cauzate de o postură incorectă a corpului.
Bine de știut!
Consumă cât mai multă apă pentru a evita deshidratarea organismului. Acest lucru este important pentru funcționarea normală a sistemului muscular și a sistemului nervos.