Printre problemele abordate în cadrul întâlnirii s-au numărat: asigurarea creșterii finanțării sistemului de învățământ cu un procent anual astfel încât să fie atinsă țintă de 6% din PIB în 2020, prevenirea violenței în școli, a abandonului școlar, introducerea pregătirii sportive și patriotice în școli, evaluarea școlilor doctorale, întărirea programelor de menținere a limbii române pentru diasporă, extinderea ordinului MEN privind integritatea și la nivel de licență și masterat, etc.
În urma întâlnirii, ținând cont de diversitatea și gravitatea problmelor ridicate, s-a luat decizia comună de înființare a 2 Grupuri de Lucru mixte CNMR-MEN după cum urmează:
– Grupul de Lucru pentru sistemul Preuniversitar
– Grupul de Lucru pentru sistemul Universitar.
Astfel, cele 2 grupuri de lucru vor avea întâlniri trimestriale sau de câte ori este nevoie și vor fi coordonare după cum urmează: pentrul GL 1 din partea CNMR Cordonator a fost desemnat domnul Marius Nistor, Președintele Federației Spiru Haret iar pt GL 2 din partea CNMR Coordonatori au fost desemnați domnii: Sorin Campeanu-VP CNMR și Președinte CNR și Anton Hadar-VP CNMR și Președinte „Alma Mater”.
Din partea MEN grupurile vor fi coordonate de Secretarii de Stat responsabili cu domeniile aferente grupurilor: Universitar și Preuniversitar.
„Ținând cont de complexitatea problemelor ridicate apreciem atitudinea concretă a Ministerului Educației Naționale de constituire a celor 2 Grupuri de Lucru. Astfel, prin profesioniștii fără dubiu nominalizați din partea CNMR să coordoneze și să participe la întâlnirile cu MEN, am toată încrederea că multe probleme vor fi rezolvate”, a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.