Bărbatul care a atacat cu sabia un poliţist de la trupele speciale, în Rădăuţi, a fost trimis în judecată

Alexandru Huţuleac, bărbatul care a lovit cu sabia în cap un poliţist de la trupele speciale în timpul unei misiuni în oraşul Rădăuţi, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT.
Romania TV
30 mart. 2018, 11:54
Bărbatul care a atacat cu sabia un poliţist de la trupele speciale, în Rădăuţi, a fost trimis în judecată

Alexandru Huţuleac, zis „Duţu”, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, ultraj prin tentativă la omor calificat, trafic de persoane, loviri sau alte violenţe şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Răzvan Percec (arestat preventiv), Cătălin Valeriu Bălici, zis „Ralph”, (în lipsă), Andrei Iulian Lungoci (sub control judiciar), Beniamin Beghean, Leonard Jurovschi şi Andrei Jurovschi (sub control judiciar).

Potrivit procurorilor, începând cu luna octombie  2016, inculpații Huţuleac Alexandru, zis Duţu, Percec Răzvan şi Lungoci Andrei-Iulian au constituit un grup infracțional organizat, la care în anul 2017 a aderat şi inculpatul Bălici Cătălin Valerian, zis Ralph, grup specializat în comercializarea de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În octombrie 2016, inculpatul Jurovschi Leonard Dragoș și fratele său, inculpatul Jurovschi Andrei-Toader, au aderat la grupul infracțional organizat, având rolul de a comercializa către diverși clienți, în beneficiul acestora, importante cantități cu substanțe psihoactive puse la dispoziție în acest scop de către inculpatul Huțuleac Alexandru zis „Duțu” care primea  sumele de bani obținute din respectivele tranzacții  iar cei doi inculpaţi o cotă parte din sumele încasate.

Începând cu luna august 2017, la grupul infracțional organizat a aderat şi inculpatul Beghean Beniamin Valentin care avea rolul de a comercializa substanțele cu efecte psihoactive puse la dispoziție de către inculpatul Huțuleac Alexandru, către diverși clienți, urmând să-i remită acestuia sumele de bani rezultate primind în schimb  o cotă parte din respectivele tranzacţii.

„În perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpații Huțuleac Alexandru și Percec Răzvan au vândut, împreună cu ceilalți coinculpați, către clienții de încredere, cantitatea minimă de 1.667 pliculețe cu substanțe cu efecte psihoactive, sub formă pulverulentă, destinate consumului prin prizare, cu prețul de 50 de lei/ plic.

În perioada 18.05.2017 – 28.05.2017, inculpații Huțuleac Alexandru, Percec Răzvan și Bălici Cătălin Valerian au lipsit de libertate, într-un apartament din municipiul Iași, o persoană vătămată pe care au supravegheat-o și au determinat-o să comercializeze pliculețe cu substanțe interzise, către diverşi consumatorii care o  abordau prin intermediul  telefoanelor  ce i-au fost puse la dispoziție în acest scop. Întrucât persoana vătămată nu a respectat dispozițiile trasate în prealabil, în noaptea de 23 spre 24.05.2017, inculpații Huțuleac Alexandru şi  Percec Răzvan au descins în locația respectivă și i-au aplicat, cu pumnii și picioarele, o serie de lovituri în zona feței și abdomenului de natură a-i crea mai multe leziuni dureroase, obligându-l astfel, ca urmare a temerii insuflate pentru viața sa, să comercializeze  în continuare pliculețe cu substanțe interzise. Persoana vătămată a reușit să fugă din apartamentul respectiv iar în perioada 29.05.2017 – 08.06.2017 a fost spitalizată, prezentând leziuni de tipul fracturii latero-faciale anterioară și posterioară dreaptă redusă chirurgical și imobilizată, echimoză palpebrală superioară și inferioară dreapta, chemozis conjuctivo-bulbar ochi drept, contuzie coloană cervicală, contuzie toraco-abdominală, dificultăți de alimentație, resturi radiculare multiple, ce au necesitat extracții dentare – 17, 33, 37, 38, 45, 47, 48, fractură apofiză spinoasă D1, fractură apofiză transversă stângă L3, osteită cronică periapicală 31, 41, 42, pentru care a necesitat 54 – 55 zile îngrijiri medicale, cu incapacitate totală de muncă pe această perioadă”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Procurorii susţin că, pe data de 5 decembrie 2017, Alexandru Huţuleac l-a lovit cu o sabie, în zona capului şi a braţului stâng, pe poliţistul Dan Ciprian Sfichi de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS) Suceava, care participa la o percheziţie în locuinţa bărbatului, cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a împiedica efectuarea percheziției domiciliare în cauză.

Urmare a loviturii aplicate, poliţistul a suferit un „traumatism cranio-cerebral soldat cu plagă cranio-cerebrală fronto-parietală dreaptă cu interesarea etajului anterior al bazei craniului, contuzie şi dilacerare fronto-parietală dreaptă, fractură complexă bază de craniu, hemoragie subarahnoidiană margine, cort şi interemisferic, edem cerebral difuz, hemosinus frontal drept şi etmoidosfenoidal, plagă tăiată faţa anteroexternă cot stâng suturată, soldată cu leziune moderat severă de nerv ulnar, plăgi contuze liniare faţa anterolaterală antebraţ drept, hematom regiunea anterolaterală 1/3 mijlocie gambă stângă, echimoze şi excoriaţii, pentru care a necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale şi care au fost de natură a-i pune în primejdie viaţa”.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava.

Spynews
Momente de groază în Satu Mare! A fost descoperită o bombă neexplodată într-o zonă foarte circulată | FOTO
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Interzis și ilegal în România. Guvernul a dat ordin joi, 18 iulie: Instituim noua infracțiune
Playtech.ro
Loredana, apariție de INFARCT! Costumul de baie CRĂPAT i-a arătat toate formele
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
Star Matinal. Cum se simte Mihai Leu, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate serioase. A ajuns la spital de trei ori în prima parte a anului
Spynews
Marina, femeia găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, a luptat pentru viață până în ultima secundă. Detalii tulburătoare despre crima din Brăila
Evz.ro
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Cum arăta Iustina Loghin de la Insula Iubirii, înainte de operațiile estetice făcute cadou de Cornel 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Peste 2,5 milioane de români primesc 250 de lei în luna august. Categoria de persoane ce se bucură de mai mulți bani de la stat
Capital.ro
Bani pentru 2,5 milioane de români. Se plătesc 250 LEI în august. Ordin la Guvern
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Franța va instrui 2100 de soldați ucraineni în taberele de antrenament din Champagne
MediaFlux
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'