Potrivit viceprimarului comunei Tulnici de care aparţine şi localitatea Lepşa, Vasile Leuştean, procurorii fac verificări pentru a afla cum a fost posibilă o prezenţă la referendum de 250 la sută.
„Merg pe teren, se duc la Lepşa, ne-au informat că sunt în zonă, s-au legitimat, îi cunoşteam de la televizor că au fost şi pe la Suraia. Sunt persoane abilitate care-şi fac treaba„, a declarat, miercuri, viceprimarul comunei Tulnici, Vasile Leuştean.
La referendumul din 29 iulie, prezenţa la vot în satul Lepşa a fost de 250 la sută, autorităţile locale susţinând că acest lucru a fost posibil întrucât în zonă sunt multe case de vacanţă.
„Lepşa este un sat de vacanţă, şi-au construit vile aici cetăţeni din Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Brăila, din toate zonele. Sunt peste 1.150 de case de vacanţă plus moteluri şi pensiuni„, a adăugat Leuştean.
Săptămâna trecută, procurorii au făcut verificări şi în localitatea vrânceană Suraia, oamenii fiind chestionaţi cu privire la desfăşurarea referendumului, după ce au fost depuse sesizări în acest sens.
Verificările s-au desfăşurat pe durata mai multor zile, primarul din Suraia, Vasile Grosu, declarând că oameni s-au plâns de „acţiunile abuzive” ale procurorilor.
În 14 august, Direcţia Naţională Anticorupţie informa că procurorii fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, dar că, având în vedere stadiul anchetelor, nu poate furniza date suplimentare.