Consiliul de Administraţie al firmei a anunţat miercuri că Alexander Tayler demisionează din post la doar câteva săptămâni după ce l-a preluat.
Tayler îşi va relua postul de însărcinat cu datele (chief data officer), ”pentru a se concentra asupra diverselor investigaţii şi anchete tehnice”, precizează CA într-un comunicat.
Tayler a preluat postul după ce o publicaţie britanică a făcut publice înregistrări video în care fostul CEO Alexander Nix evoca mită şi prostituate în vederea influenţării alegerilor.
Nix a fost suspendat din funcţie pe 20 martie, după ce înregistrări video au fost făcute publice. Compania a anunţat că va efectua o anchetă internă cu privire la acţiunile acestuia.
Cambridge Analytica se află în centrul atenţiei internaţionale, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules date de la cel puţin 87 de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceştia să-şi dea consimţământul.
Firma, care a lucrat pentru campania lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, neagă orice ilegalitate în acest scandal.
Un fost angajat Cambridge Analytica, Christofer Wylie, care se prezintă drept un avertizor de integritate, a anunţat duminică faptul că intenţionează să coopereze în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.
CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a fost audiat în Congres marţi şi miercuri, pe tema rolului companiei sale în acest scandal.
CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, şi-a reluat discursul prin care îşi asumă răspunderea pentru scandalul „Cambridge Analytica”, miercuri, la începutul celei de-a doua audieri din Congresul american. El se află de această dată în faţa Comisiei pentru energie şi comerţ a Camerei Reprezentanţilor, scrie News.ro.
La audieri, Mark Zuckerberg a afirmat că datele sale personale de pe Facebook au fost vândute către Cambridge Analytica și că se numără printre cei peste 87 de milioane de utilizatori ale căror date au fost folosite de companie.
La audieri, Mark Zuckerberg a afirmat că datele sale personale de pe Facebook au fost vândute către Cambridge Analytica și că se numără printre cei peste 87 de milioane de utilizatori ale căror date au fost folosite de companie.
El a răspuns astfel întrebării unei senatoare democrate din California.
Anna Eshoo: Crezi că ai obligația morală de a conduce o platformă socială care protejează democrația?
Mark Zuckerberg: Da
Anna Eshoo: Datele tale personale au fost incluse în cele vândute către Cambridge Analytica?
Mark Zuckerberg: Da.
„În cea mai mare parte a existenţei noastre, ne-am concentrat pe tot binele pe care îl poate genera conectarea oamenilor. În timp ce Facebook s-a dezvoltat, oamenii au primit un nou instrument puternic pentru a rămâne conectaţi la persoanele pe care le îndrăgesc”, şi-a reluat Zuckerberg discursul pe care l-a susţinut şi marţi, în faţa comisiilor de Comerţ şi Juridice ale Senatului american.
El a amintit că pe Facebook s-a desfăşurat campania #MeToo împotriva hărţuirii şi abuzului sexual şi că platforma a fost folosită pentru strângerea unei sume de 20 de milioane de dolari pentru a le oferi ajutor victimelor uraganului Harvey. El a mai precizat că 70 de milioane de afaceri mici folosesc Facebook pentru a crea locuri de muncă şi pentru a se dezvolta.
Zuckerberg a spus, din nou, că nu este suficient ca Facebook să conecteze oamenii, ci trebuie să se asigure că aceste conexiuni sunt pozitive.
„Nu este suficient să conectăm oamenii, trebuie să ne asigurăm că acele conexiuni sunt pozitive. Nu este suficient să le oferim oamenilor o voce, trebuie să ne asigurăm că ei nu folosesc această voce pentru a le face rău altor oameni sau pentru a răspândi informaţii eronate. Nu este de ajuns să le oferim oamenilor control asupra informaţiilor lor, trebuie să ne asigurăm că dezvoltatorii cărora ei le oferă aceste informaţii le protejează, de asemenea”, a explicat şi de această dată co-fondatorul Facebook.
„În consiliul Facebook, avem responsabilitatea nu doar de a construi instrumente, ci de a ne asigura că aceste instrumente sunt folosite pentru a face bine. Va dura ceva timp să realizăm toate schimbările pe care trebuie să le facem, dar eu sunt hotărât să reuşim. Acest demers include modul în care protejăm informaţiile oamenilor şi în care să salvgardăm alegerile din lume”, a repetat Zuckerberg, care foloseşte la această audiere o pernă aşezată pe scaunul său.