Pentru a nu atrage atenţia curioşilor, Poteraş n-a coborât din maşină în faţa secţiei 20, ci a ales un drum mai puţin circulat care trece prin faţa ghenelor de gunoi ale blocului de lângă piaţa Crângaşi.
Fostul primar al sectorului 6 a mai zăbovit un minut în faţa secţiei de Poliţie unde a stat de vorbă cu un bărbat, apoi a intrat în clădire.
În 2015, Poteraş a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Terenurille pentru care el face puşcărie au ajuns la rudele lui şi la partenerii de afaceri ai familiei. Dacă la retrocedarea ilegală a celor 5 hectare, fostul primar s-a folosit de analfabeţi, muribunzi, interlopi şi puşcăriaşi, cei care stăpânesc acum pământul sunt neamurile lui Poteraş şi oamenii „de casă” abonaţi la contractele pe bani publici. În urmă cu un an, o echipă România TV a descoperit în comuna Domneşti de lângă Capitală rădăcinile megaafacerii care a făcut obiectul unei investigaţii Rise Project, dar care încă îi lasă încă indiferenţi pe procurorii DNA.
Marea afacere care avea să-l ducă pe Poteraş după gratii a început cu o înșelăciune între vecini la ţară, la Domneşti. Relu Cucuvea, un bărbat care moştenise un teren de la bunica lui a fost fraierit de Aurel Bencu, un consătean proaspăt ieşit din puşcărie. Vecinii îşi amintesc povestea.
În 2006, cu o procură de la Relu Cucuvea şi cu alta de la o vecină de 83 de ani, muribundă, Bencu revendică 5 hectare la Primăria sectorului 6. Ca prin minune, cererea se aprobă şi terenul ajunge pe mâna unui infractor judecat pentru restituiri ilegale de TVA.
Bencu tocase, însă, doar comisionul afacerii. Banii adevărați au ajuns la apropiații lui Poteraș, cărora li s-au vândut terenurile controversate, la un preț derizoriu, de doar 5 euro metrul pătrat.Pe unul dintre pământuri a răsărit un bloc imens, de 14 etaje.