„A fost foarte rău ce s-a întâmplat în şedinţa CSM de joi şi a fost picătura care a umplut paharul. Am luat în calcul demisia mea din CSM încă din luna iunie. Ce s-a petrecut pe perioada verii a fost dincolo de puterea mea de înţelegere. În ceea ce o priveşte pe Mona Pivniceru a fost un circ de nedescris. Vin dintr-o lume libera şi vreau să mă întorc într-o lume liberă. Lucrurile nu merg într-o direcţie în care eu sa mă simt confortabil„, a declarat Georgiana Iorgulescu pentru România TV.
De asemenea, ea a mai explicat că se aştepta ca magistraţii din cadrul CSM să asculte opiniile care vin din afara mediului lor, însă acest lucru nu s-a întâmplat.
„Magistraţii fac prea multe călătorii în străinătate. Am mai spus asta, iar colegii s-au supărat pe mine, dar nu e o pagubă. Mă mai deranjau şedinţele făcute în pripă. Au fost multe lucruri care au dus la neîndeplinirea menirii acestei instituţii. Se dădeau comunicate fără ca cineva din interior să fie consultat. Acum pe perioada de vară, de exemplu, dacă vă uitaţi pe site-ul instituţiei, sunt multe comunicate de presă care încep aşa: „CSM zice şi drege”. Am luat şi eu act, citind site-ul CSM sau aflând din presă”, a mai afirmat Georgiana Iorgulescu.
Georgiana Iorgulescu, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, şi-a depus, joi, la finalul şedinţei Plenului, demisia din CSM.
Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, joi, că Georgiana Iorgulescu şi-a depus cererea de demisie din CSM după încheierea şedinţei Plenului Consiliului, fiind înregistrată în jurul orei 16.30.
Vicepreşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală, a declarat că Georgiana Iorgulescu a anunţat în timpul şedinţei că este posibil ca la finalul discuţiilor din Plen să îşi înainteze demisia. Oana Schmidt-Hăineală a precizat că demisia este un act unilateral de voinţă, fiind decizia fiecăruia dacă rămâne sau nu într-o instituţie. Ea a mai spus că CSM urmează să ia act de cererea Georgianei Iorgulescu de demisie din Consiliu într-o viitoare şedinţă a Plenului.
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de cererile Monei Pivniceru de demisie din funcţiile de membru ales al CSM şi de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a fost numită, joi, în funcţia de ministru al Justiţiei.
Georgiana Camelia Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii, a fost susţinută la numirea în CSM de Asociaţia Magistraţilor din România, Centru pentru Resurse Juridice şi Asociaţia Pro Democraţia.
În 22 iunie 2011, senatorii au aprobat numirea Georgianei Iorgulescu în Consiliul Superior al Magistraturii, cu 59 de voturi „pentru”, 50 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri.
Puiu Haşotti spunea atunci că Georgiana Iorgulescu „este omul de casă al unei doamne care a făcut foarte mult rău justiţiei României şi cetăţeanului – Monica Macovei”.
Ceilalţi candidaţi, respectiv Virgil Melnic, Doinel Dinuică, Radu Cornel Andruica şi Ovidiu Horia Maican, au obţinut atunci voturi favorabile mai puţine.
Cel de-al doilea reprezentant al societăţii civile în CSM este Corina Dumitrescu, soţia deputatului PSD Cristian Dumitrescu, aleasta fiind aleasă de senatori la începutul lunii iunie 2011.
Gabriela Iorgulescu lucrează din 2000 în sectorul nonguvernamental, anterior fiind expert în Parlamentul României (1998-2000) şi inspector de specialitate la Biroul de Licitaţii şi contracte la biroul Primăriei Ploieşti (1998).
Din 2000, Iorgulescu lucrează la Centrul de Resurse Juridice, unde a coordonat diverse proiecte şi programe. Din ianuarie 2005 este director executiv al Centrului de Resurse Juridice.
Georgiana Iorgulescu a mai lucrat ca expert pentru GDSL Limited Marea Britanie, Asociaţia Magistraţilor din România, UNICEF România, în perioada 2003-2008.
Este licenţiată în ştiinţe juridice la Facultatea de Drept a Universităţii Româno-Americane din Bucureşti, având şi o diplomă de inginer de la Universitatea Politehnica din Bucureşti şi una de mediator de la Ministerul Justiţiei, Delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti.
Este membră a Baroului Bucureşti din anul 2004 şi membră de onoare a Asociaţiilor Magistraţilor din România din 2005.