Geoană: Judecătorii CCR şi-au semnat actul de condamnare prin invalidarea referendumului

Senatorul independent Mircea Geoană a afirmat, joi, într-un interviu acordat Mediafax, că judecătorii CCR şi-au semnat actul de condamnare luând decizia de invalidare a referendumului, decizie ce va duce la modificarea modului de desemnare a membrilor Curţii.
Romania TV
23 aug. 2012, 15:26
Geoană: Judecătorii CCR şi-au semnat actul de condamnare prin invalidarea referendumului

„Într-un fel, şi-au semnat şi actul de condamnare pentru că este evident pentru mine că la o modificare a Constituţiei, când va fi ea făcută, actualul model de algoritm politic pentru desemnarea judecătorilor la Curte va trebui să fie înlocuit probabil cu un sistem gen american, unde la Curtea Supremă se judecă atât speţe constituţionale, cât şi speţe de natură civilă sau penală”, a spus Geoană.

Decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului adânceşte criza politică, susţine fostul lider PSD, concomitent cu deprecierea imaginii unor instituţii importante ale statului.

„Este o mare îngrijorare pe care o am faţă de faptul că în această criză s-a demonstrat, dacă era nevoie, ca un revelator, cât de precare sunt instituţiile noastre, cât de politizate sunt instituţiile noastre şi, cu un astfel de stat şi cu astfel de instituţii, România este vulnerabilă. Arată încă o dată cât de vulnerabil este statul român şi cât de păcătos este acest sistem de a hiperpolitiza tot ce înseamnă instituţie publică din România”, a declarat Geoană.

În ceea ce priveşte suspendarea, senatorul a afirmat că eroarea majoră comisă de către USL a fost lipsa de pregătire în străinătate a acestui demers. „Dacă aş spune că există un punct care poate fi considerat ca şi călcâiul lui Ahile la această operaţiune – este foartea slaba pregătire în străinătate şi în exterior – şi în Europa şi în America (…) Şi este, într-un fel, şi reproşul pe care aliaţii şi partenerii noştri ni l-au făcut spunând că această pregătire nu a existat practic şi acest lucru a creat un câmp liber pentru contra-propagandă, pentru insinuare, pentru intoxicare din partea taberei care se apăra. Cred că aici a fost elementul de vulnerabilitate care în cele din urmă a costat din punct de vedere al deciziei finale”, a spus Geoană.

Legat de planurile sale de viitor, Geoană a precizat că va candida din nou pentru un mandat de senator în colegiul de Dăbuleni, într-o zonă care este fief al PSD. Deşi fostul preşedinte al PSD nu a spus explicit dacă va candida independent sau susţinut de un partid, el a precizat că din punct de vedere sentimental şi ideologic rămân un pesedist. „Într-un fel, dacă mă uit la relaţia mea cu cei care m-au votat, cu cei cu care am lucrat, cu colegii şi colegele mele, din punct de vedere practic, din punct de vedere sentimental, din punct de vedere ideologic, eu nu am plecat niciodată din PSD. Sunt acelaşi om, care are un crez politic clar şi are aceeaşi relaţie normală cu colegii şi colegele”, a spus Geoană.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis pe 22 noiembrie 2011 excluderea lui Mircea Geoană din PSD. 50 de voturi au fost pentru excluderea lui Mircea Geoană din PSD, 5 voturi împotrivă şi 3 abţineri. Printre cei care au votat împotriva excluderii lui Geoană a fost şi primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie.

„Am un sentiment de mare tristeţe. Această execuţie planificată, această formă stalinistă de a elimina din PSD un fost preşedinte pentru un motiv necunoscut mă îngrijorează pentru că timp de cinci ani an condus acest partid alături de oameni pe care îi preţuiesc şi am crezut că pot aduce democraţie în acest partid. M-am înşelat”, a declarat Mircea Geoană imediat după decizia CEx de excludere a a din PSD.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!