Par fotografii, dar nu sunt! Imagini uluitoare realizate de un avocat, numai cu pixuri colorate

Dacă cineva îşi imaginează că ceea ce vede aici sunt fotografii, se înşeală. Sunt imagini din viaţa reală, reproduse de un adevărat artist care, în realitate, este avocat. Arta, pentru el, este doar un hobby.
Romania TV
24 aug. 2012, 14:32
Par fotografii, dar nu sunt! Imagini uluitoare realizate de un avocat, numai cu pixuri colorate

Când nu e la tribunal, Samuel Silva, un avocat portughez în vârstă de 29 de ani, se dedică artei. Cu câteva banale pixuri colorate ce se găsesc pe toate drumurile şi costă mai nimic, avocatul-artist crează opere de artă şi, oricât de greu pare de crezut, acestea nu sunt fotografii realizate cu aparatul de fotografiat, ci cu pixul.

Tabloidul britanic Daily Mail a dezvăluit câte ceva din fascinanta pasiune a juristului portughez, prezentând şi o galerie de „fotografii cu pixul” realizate de Silva.

 

De pildă, când s-a inspirat după fotografia realizată de rusoiaca Kristina Taraina şi a creat „Fata roşcată”, avocatul a folosit numai 6 pixuri în culori diferite. A terminat totul după 30 de ore.

Pentru a crea asemenea culori vibrante, ca în fotografii şi picturi, Silva „a încrucişat liniuţele” trasate cu pixul în „straturi”, dând astfel iluzia nuanţelor.

Pe pagina lui de web, „DeviantArt”, Silva scrie: „Sunt de profesie avocat, arta este pentru mine doar un hibby, chiar dacă, de multe ori, am nevoie chiar şi de 50 de ore ca să termin un desen”. Cel mai puţin, îi ia 5 ore ca să deseneze cu pixul o imagine.

El mai destăinuie că pasiunea lui s-a manifestat încă de când avea 2 ani. La şcoală, desenam cu pixul pe spatele caietelor, în timpul orelor (…) Pixul nu este însă singura mea unealtă. Mă descurc şi cu creta, creionul negru, creioanele colorate şi cu acuarelele şi vopselele în ulei”.

 

Despre tigrul din Sumatra pe care l-a reprodus cu pixul, Silva spune că i-a plăcut pentru că este „sălbatic”. „De-asta mi-a plăcut. Îmi doream dintotdeauna să desenez un tigru, îmi plac felinele. Cred că felinele mari nu ar trebui să stea în Grădina Zoologică”, mărturiseşte avocatul-artist.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Patru zodii care pot da lovitura până pe 29 iulie. Răsare soarele pe strada lor
Capital.ro
Ordin UE pentru românii cu cont la bancă. Decizia valabilă din 17 iulie pentru cine transferă bani
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Cei mai bine plătiți angajați de la stat. Și nici nu sunt amenințați de șomaj
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum putem reduce temperatura din casă cu două grade, fără a ne folosi de aerul condiționat? Cercetătorii vin cu o soluție inedită
Capital.ro
Se dă ordin în România. Obligatoriu pentru proprietarii de bloc cu centrale termice
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Joe Biden reevaluează candidatura dacă apar probleme medicale, în contextul presiunilor din partid
MediaFlux
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'