„Prin urmare, singura instituţie abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv este Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA”, potrivit PMB.
Instituţia precizează că, prin direcţia de specialitate, a emis, la cererea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, două autorizaţii de construire în anul 2006, însă ulterior CFR SA nu a depus nicio altă cerere pentru emiterea autorizaţiilor de construire.
„Autorizatiile emise în anul 2006 sunt următoarele: autorizaţia de construire nr. 221 din 19.04.2006 – „Reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului Bucureşti – tronson sector 1 + 2 fără Staţia CF Bucureşti Băneasa”, autorizaţia de construire nr. 222 din 19.04.2006 – „Reabilitarea liniei CF Bucureşti-Constanţa componentă a coridorului IV Pan European pentru lucrările aferente Municipiului Bucureşti – Staţia CF Bucureşti Băneasa””, transmite PMB.
De asemenea, primăria susţine că sigurul aviz cerut în ultimi ani pentru Podul Constanţa a fost în 13 iulie 2017, când, la cererea CFR, PMB a emis un aviz de intervenţie pentru „lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanţii la traficul rutier în zona Pod Constanţa (intersecţia Calea Griviţei cu sos. Chitilei – Bd Bucureştii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA Bucureşti, sucursala regionala Bucureşti – sectia L3 Bucureşti”.
„Zilele acestea, specialiştii Municipalităţii au avut o serie de discuţii cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, care au dat asigurări că vor demara de urgenţă procedurile pentru punerea în siguranţă a podului, pe care îl vor reabilita concomitent cu lucrările de modernizare a carosabilului ce vor fi realizate de Primăria Capitalei pe Calea Griviţei. Menţionăm că Primăria Municipiului Bucureşti are prevăzuţi bani în bugetul pe anul 2018 pentru lucrări de reabilitare a carosabilului şi a căii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviţei, iar Compania Municipală Dezvoltare Durabilă va actualiza în regim de urgenţă studiul de fezabilitate pentru supralărgirea Căii Griviţa (incluzând zona Podului Constanţa) dar şi a Bd Bucureştii Noi, pe porţiunea care nu a fost reabilitată odată cu lucrările la linia de metrou M4, astfel încât proiectul să fie demarat anul acesta”, menţionează sursa citată.