La data de 1 iulie 2013, Luminița Palade își începe mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
Deși pe funcția ocupată de aceasta se află deja procurorul Elena Hach, aceasta fiind înlocuită și trimisă imediat după numirea Luminiței Palade la Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.
Surse din presă, dar și din sistem au dezvăluit la acea dată că această numire a fost cel puțin controversată. Mai exact, DNA a deschis dosar penal împotriva lui George Bălan, membru CSM Secția Procurori, acesta demisionând împreună cu Marcel Sâmpetru, consilier în cadrul CSM, eliberând astfel locul ce urma a fi ocupat de Luminița Palade.
Luminița Palade, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, și-a depus proiectul de candidatură pentru funcția de vicepreședinte CSM în ianuarie 2016 și a și devenit vicepreședinte al CSM tot de la acea dată.
Judecătorul Mircea Aaron și Luminița Palade au concurat de unii singuri în 6 ianuarie 2016 pentru funcțiile de președinte CSM și vicepreședinte CSM.
A fost prima dată în ultimii ani când preşedintele României a lipsit de la acest eveniment important pentru justiţie. Preşedintele Klaus Iohannis a fost reprezentat atunci de Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial.
Judecătorul Mircea Aaron și procurorul Luminița Palade și-au dat avizul pentru numirea noilor şefi ai Parchetelor, dar şi pentru numirea preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie: Laura Codruța Kövesi în 28 martie 2016, Augustin Lazăr în 21 aprilie 2016 și Cristina Tarcea pe 8 septembrie 2016.
Citeşte mai multe pe rl.ro