Blaga nu mizează pe o alianţă pre-electorală cu UDMR

Liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, nu crede că UDMR ar putea accepta o alianţă pre-electorală, precizând vineri, la Zalău, că alianţa electorală de centru-dreapta, din care face parte şi PDL, va fi constituită până la mijlocul lui septembrie, având în componenţă patru partide, anunţă Agerpres.
Romania TV
24 aug. 2012, 19:08
Blaga nu mizează pe o alianţă pre-electorală cu UDMR

Noi nu am avut nici cu UNPR, nici nu UDMR decât alianţe post-electorale şi nu cred că maghiarii vor dori vreodată, cât funcţionează ca şi UDMR, alianţe pre-electorale. Noi am avut alianţă post-electorală cu UDMR. Noi discutăm aici de o platformă comună de centru-dreapta, de o alianţă electorală. Nu putem face, deşi ne-am fi dorit, o alianţă politică, nu mai este timp. Paşii în justiţie sunt foarte lungi pentru a crea o alianţă politică. De aceea mergem pe o alianţă electorală, compusă, în acest moment, din PDL, Partidul Noua Republică, PNŢCD şi, de săptămâna viitoare, de încă un partid, pentru că există această intenţie a Iniţiativei Civice de Centru Dreapta, condusă de domnul Ungureanu, de a se transforma, de a fuziona cu un partid existent, şi atunci vor fi patru partide la masă”, a declarat sursa citată.

Vasile Blaga a subliniat că alianţa de centru-dreapta va fi funcţională până la mijlocul lunii septembrie.

„În ceea ce priveşte stadiul alianţei politice de centru-dreapta, suntem pe un drum bun. Am avut trei întâlniri, a patra aseară cu preşedinţii şi părerea noastră este că pe la mijlocului lui septembrie lucrurile vor fi încheiate din punct de vedere al constituirii. De altfel, săptămâna viitoare, miercuri, 29 august, manifestul politic va fi lansat de către cele trei plus una formaţiuni, pentru că vor fi patru până la urmă, la sediul Fundaţiei Creştin-Democrate. Se va intra în linie dreaptă. Au fost constituite toate grupurile de lucru: cele care se ocupă de laturile tehnice, cea care se ocupă, evident, de tot ceea ce înseamnă programul politic şi, nu în ultimul rând, de programul de guvernare. Lucrurile au fost deja puse la punct, se lucrează şi suntem convinşi că ne vom încadra, în jurul mijlocului lui septembrie, ca să putem să finalizăm această construcţie, astfel încât noi, în şedinţa naţional a Consiliului Naţional de Coordonare, aşa cum spune statul nostru, la sfârşitul lui septembrie s-o şi aprobăm”, a afirmat preşedintele PDL.

Reprezentanţi ai PDL, PNŢCD, Partidului Noua Românie, Iniţiativei Civice de Dreapta a lui M.R. Ungureanu şi ai Fundaţiei Creştin-Democrate au decis, miercuri, să formeze o alianţă electorală de centru-dreapta, preşedintele PDL Vasile Blaga precizând, despre conducerea formaţiunii, că va fi colegială.

Vasile Blaga a precizat, după întâlnirea reprezentanţilor celor cinci formaţiuni, că deocamdată în această alianţă sunt trei partide – PDL, PNŢCD şi Partidul Noua Românie, la care se adaugă mişcarea civică a lui Mihai Răzvan Ungureanu şi Fundaţia Creştin Democrată.

„Conducerea va fi colegială”, a adăugat Blaga, arătând că urmează să fie lansat un manifest, să fie stabilite sigla şi denumirea formaţiunii.

Preşedintele Partidului Noua Românie, Mihail Neamţu, a precizat că alianţa va fi condusă de patru copreşedinţi şi va fi formată o comisie de etică, aceasta urmând să fie condusă de Monica Macovei.

Macovei a precizat că această comisie va trece prin filtrul său toţi condidaţii alianţei pentru Parlament din perspectiva integrităţii şi competenţei, pentru un Parlament curat.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Criză de apă în insulele grecești: Sifnos cere declararea stării de urgență
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!