Nivelul investițiilor ar putea ajunge la 30 – 40 de milioane de euro, iar până în 2014, in centrul din România vor lucra 400 de consultanți.
Noua entitate a rezultat din transformarea fostului centru al SAP Global Delivery group, parte a diviziei SAP Consulting din București şi va include alte două birouri în România, la Timişoara şi Cluj-Napoca. Centrul va furniza servicii în special pentru pieţele mature din Vestul şi Centrul Europei, pentru susţinerea proiectelor din Austria, Belgia, Elveţia, Germania, Luxemburg şi Olanda.
“Centrele nearshore contribuie semnificativ la furnizarea de servicii cu costuri totale reduse, concomitent cu îmbunătățirea calităţii, a vitezei şi scalabilităţii. Cu această abordare, vom putea oferi clienţilor SAP servicii profesioniste printr-un sistem mixt de livrare, de la distanță sau direct la sediul acestora, beneficiind de avantajul culturii, al limbii şi al fusului orar apropiat, în completarea livrărilor tradiționale locale sau off-shore“, a declarat Franck Cohen, Președinte SAP EMEA.