„Aştept o decizie a consiliului profesoral al Colegiului Naţional «Iulia Haşdeu» din Lugoj. Să vedem ce spun profesorii, părinţii şi elevii despre acest caz. Dar, indiferent de părerea lor, atitudinea profesorului nu poate fi aprobată, încurajată„, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei.
Ecaterina Andronescu a precizat că, odată ce îmbracă haina de dascăl, profesorul trebuie să fie model atât în şcoală, cât şi în afara unităţii de învăţământ.
„În momentul în care te-ai decis să îmbraci haina de dascăl, trebuie să fii un model, să ai rigoare. Eşti un model şi aşa trebuie să rămâi, în şcoală şi în afara ei”, a adăugat ministrul Educaţiei.
Volumul, „Nefinisate opere postume”, are 250 de pagini şi conţine pasaje pornografice.
„Odată, într-o discotecă, m-am dat la o tipă. Am dat-o peste cap atât de tare, că mi-a zis să merg cu ea în toaleta femeilor. Şi m-am dus. A fost straniu să mă p..ş în buda femeilor. (…) Fata asta, căreia nu-i ştiam nici numele, udă, dorindu-şi să se f…ă, s-a uitat (sic!) la mine uluită când am plecat. Nici n-am încercat să fac efortul să mi-o scol”, scrie profesorul în carte.
Apoi continuă: „Am frecat un ness, turnând peste două degete de rom şi m-am lăsat convins că seara trecută reuşisem să am o erecţie (după cât timp?) şi să mă masturbez. Mi-am privit palma şi ceea ce am văzut m-a făcut să zâmbesc satisfăcut de noul nivel de indecenţă atins de mintea mea. Doar că, după o atentă observaţie, ceea ce părea un desen cu pix roşu al unei p…e s-a dovedit a fi o evoluţie a iritaţiei. (…) Nu m-am putut abţine şi, întâi curios ca un explorator, am început să mă mângâi cu degetul mijlociu de la mâna dreaptă. A fost atât de bine, că am repetat activitatea de mai multe ori de-a lungul zilei”.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş a declarat că se va sesiza în acest caz.
Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Stelian Fedorca a spus, la rândul său, că profesorul din Lugoj trebuie scos din învăţământ, întrucât nu are ce căuta în şcoală. „Voi vorbi cu şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Cornel Petroman, despre acest caz. Şcoala ar trebui să convoace Consiliul de administraţie şi să analizeze cazul. Primul pas este întrunirea comisiei de disciplină. Nici nu cred că este cazul să se întrunească consiliul profesoral. Este suficient Consiliul de administraţie”, a declarat, sâmbătă, Stelian Fedorca.
Secretarul de stat crede că un astfel de profesor nu are ce căuta în şcoală, iar Consiliul de administraţie al şcolii poate decide desfacerea contractului de muncă al acestuia.
Conducerea Colegiului „Iulia Haşdeu” din Lugoj a declarat că volumul lui Horaţiu Suciu nu are legătură cu şcoala, acesta fiind un dascăl apreciat, ca şi soţia sa, profesoară la acelaşi liceu.
Directorul Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu” din municipiul Lugoj, Camelia Puţinelu, a declarat, sâmbătă, că nu s-a mai confruntat cu o asemenea problemă, însă va lua măsurile necesare împotriva colegului său după ce se va întoarce din concediu şi după ce va discuta cu şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.
Întrebată dacă se va întruni Consiliul de administraţie al şcolii pentru a lua o decizie împotriva profesorului, directoarea a răspuns că întreg consiliul este în concediu până în 3 septembrie, excluzând o şedinţă de urgenţă până la acea dată.
Profesorul Horaţiu Suciu nu a putut fi contactat.
La lansarea cărţii, el explica, însă, raţiunea pentru care a scris acest volum. „E o experienţă faină să scrii o astfel de carte. Ce te face să scrii o astfel de carte? Ca şi profesor, când lucrezi cu copiii, încerci să le dai exemple şi să îi împingi cât mai departe. Elevii noştri au nevoie de astfel exemple. Sigur că ei ne vor întrece, dar au nevoie de exemple. Profesorul din mine m-a împins să scriu această carte”, declara Horaţiu Suciu, citat de un ziar local.