Durerile abdominale pot fi acute – adica cele care survin deodata, puternic – sau cele cronice – care se repeta si sunt de lunga durata. Printre factorii care insotesc durerile de burta se enumera, de cele mai multe ori: diarea, constipatia, febra, pierderea in greutate. Este foarte improtant de stabilit locul exact al durerii abdominale, mai ales daca ati folosit deja medicamentatie pentru tratarea ei, iar lucrurile nu s-au imbunatati catusi de putin.
Durere de burta la copii. Copiii care acuza dureri mari abdominale sunt diagnosticati, in mod frecvent, cu apendicita acuta, enterocolite sau constipatie.
Insa atunci cand copiii care se plang de dureri mari si frecvente de burta si nu au nimic la un examen medical atent efectuat, situatia devine frustranta pentru parinti. Este foarte posibil ca durerea sa fie cauzata de un stres puternic prin care copilul trece sau pur si simplu sa aiba o hipersensibilitate a intestinelor. Din fericire, mai mult de 30 – 50% dintre copiii care se plang de dureri de burtica scapa de ele destul de usor, cam la 2-6 saptamani dupa ce au fost diagnosticati si tratati, daca e cazul.
Este important sa dati atentie durerilor de burta ale copilului si sa nu le puneti pe seama faptului ca „s-ar preface” ca sa scape de scoala sau alte indatoriri neplacute, cel putin din punctul lui de vedere.
Durere de burta la copii. Iata o lista cu cele mai frecvente cauze ale durerilor abdominale:
1. Constipatia. mai ales daca stiti ca aveti un copil cu istoric medical din acest punct de vedere, constipatia poate fi cauza durerilor de burta.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.