„Comisia de interviu pentu selectarea viitorului procuror sef DIICOT a fost formata din 5 membri – subsemnatul si cei patru secretari de stat de la Ministerul Justitiei !Interviul a durat cate o ora pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale – spre exemplu- dnul Horodniceanu a fost intrebat, printre altele, despre: problema achitarilor ( cauze si remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmaririi penale ( in conditiile in care de 11 ani un dosar nu este inca finalizat) sau despre limitele libertatii de exprimare ale magistratilor!”, a scris ministrul Justiţiei, pe pagina sa de Facebook.
Tudorel Toader a mai precizat că luni va fi finalizată procedura de selecţie la nivelul ministerului Justiţiei.
Atât Daniel Horodniceanu, cât şi Felix Bănilă au declarat, vineri, că discuţiile au decurs normal. Daniel Horodniceanu este actualul procuror şef al Direcţiei, iar Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău. Felix Bănilă a candidat şi pentru un post în CSM.
„Interviul a decurs bine. Mi-a plăcut foarte mult că au citit proiectul de management, au pus întrebări foarte bune, pertinente, cred că am răspuns corect, o să vedem pe 14. Au fost mai multe întrebări, nu al putea să precizez acum, vechimea dosarelor, stocurile de dosare aflate pe rol, cum le putem rezolva prin măsuri manageriale. Cert e că e foarte important de ştiut cum vom putea duce structura într-o zonă mai sigură şi din acest punct de vedere. Cum vom apăra drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanelor, victimelor, persoanelor cercetate”, a declarat actualul şef DIICOT.
Daniel Horodniceanu a precizat că nu a discutat cu ministrul Justiţiei despre dosarele privind SIPA sau Black Cube, discuţiile desfăşurându-se doar la modul general.
„Interviul a decurs în condiţii de normaliate. Aşteptăm cu toţii opinia şi nominalizarea pe care o va face domnul ministru luni. Nu am ce să comentez până la momentul numirii”, a declarat Felix Bănilă.