Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, valoarea estimativă a pagubelor produse în timpul incendiului este de aproximativ 20.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de circa 300.000 de lei.
„Incendiul ar fi izbucnit în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică din podul pavilionului dezafectat. Vechimea instalaţiei şi stadiul avansat de degradare a acesteia a dus la scurtcircuitarea cablurilor de alimentare, izolaţia din plastic determinând propagarea cu repeziciune a incendiului pe structura din lemn a acoperişului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, plt. Octavian Fulger.
Conform sursei citate, flăcările s-au extins cu repeziciune şi din cauza materialelor combustibile din care era construit acoperişul.
Luni, poliţiştii şi pompierii au început o anchetă în cazul incendiului de la Pavilionul Apelor Minerale din Băile Olăneşti, mai mulţi localnici susţinând că focul ar fi fost pus cu intenţie la clădirea în privinţa căreia autorităţile se contrazic asupra încadrării la categoria imobile de patrimoniu.
Incendiul de la Pavilionul băilor din staţiunea Băile Olăneşti a izbucnit, duminică seară, la acoperişul clădirii, fiind anunţat la 112 în jurul orei 19.00. La un moment dat, flăcările au atins aproximativ zece metri înălţime, iar fumul a acoperit staţiunea. Focul a fost stins de pompieri după aproximativ cinci ore.
Clădirea cuprinsă de incendiu se află în apropierea centrului staţiunii, lângă parcul oraşului. Pavilionul apelor minerale este proprietate a SC Olăneşti SA, firmă care se ocupă cu turismul şi tratamentul balnear şi aparţine oamenilor de afaceri Ion şi Maria Tudor.