Alina Brânzea, în vârstă de 28 de ani, era însărcinată în luna a şaptea cu primul său copilul, când i s-a făcut rău şi a ajuns cu Ambulanţa la Spitalul din Vălenii de Munte, cu tensiune mare.
După o noapte de stat în spital, timp în care spune că a simţit bebeluşul, dimineaţa, la consultul ginecologic, avea să afle că fătul este mort.
„A doua zi am cerut să mă consulte. Doreau să mă trimită acasă, iniţial. S-a întâmplat asta în timp ce eram în spital. Dacă eram acasă, suporţi altfel, dar când ştii că eşti într-un spital te gândeşti că se ocupă de tine. Dacă se ocupau, mă gândesc că trăia”, a declarat Alina Brânzea.
Soţul femeii, Mihai Brânzea, spune că atunci când a plecat, seara, de la spital, i s-au dat asigurări că atât soţia cât şi pruncul sunt bine.
„Dimineaţa când m-am dus, în jurul orei 07.30, soţia avea biletul de externare deja făcut, un bilet de trimitere la cardiologie. La insistenţele noastre ca să o vadă medicul ginecolog, acolo au constatat, în jurul orei 08.30, că nu mai are funcţii vitale copilul. Nu a avut niciun fel de probleme pe toată perioada sarcinii, a mers la medic periodic, a făcut toate analizele”, spune Mihai Brânzea.
Acesta consideră că soţia trebuia trimisă la maternitate, însă a fost internată la Secţia Interne.
„Singura explicaţie ne-a dat-o de la maternitate că dacă ar fi fost adusă din noaptea respectivă copilul ar fi trăit. Altă exlicaţie, de la medic, nimic…Nu m-am gândit la lucrul ăsta. Îmi doream copilul, primul copil”, mai spune Mihai.
Tatăl a depus reclamaţie la Poliţie şi la Colegiul Medicilor Prahova, pentru a afla de ce a murit fătul.
„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Fătul a fost transportat la Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Raluca Brezeanu.
Reprezentanţii Spitalului din Vălenii de Munte spun că şi ei aşteaptă rezultatele necropsiei.
„A fost adusă o pacientă de 28 de ani, la orele 23, de către Ambulanţă, care acuza dureri de cap, greaţă şi vărsături. I s-a adminstrat la camera de gardă un tratament simptomatic, după care pacienta s-a simţit foarte bine în cursul nopţii…Ne pare foarte rău de ce s-a întâmplat, de suferinţa prin care trece această familie. Şi noi suntem dornici să aflăm rezultatele anchetei de la Medicină Legală pentru că suntem într-un stres permanent, suntem nişte medici care ne desfăşurăm activitatea în condiţii grele pentru că trebuie să fim şi pediatri şi internişti, şi neonatologi …nu sunt doctori să putem organiza linie de gradă în toate specialităţile”, a declarat directorul medical al Spitalului din Vălenii de Munte, dr. Cristiana Tache.