Cură de slăbire cu ulei de măsline
Seth Roberts, doctor şi profesor de psihologie american, a pus bazele dietei Shangri-La. Potrivit lui Roberts, cine bea 1-2 linguri de ulei de măsline extralight (nu virgin), între mese, de două ori pe zi, înregistrează o scădere a apetitului. Acelaşi efect se obţine şi dacă se consumă 1-3 linguriţe de apă cu zahăr (de două ori pe zi, între mese). Roberts susţine că dacă mănânci ceva savuros, creierul va stimula senzaţia de foame. Astfel vei mânca mai mult şi, deci, vei acumula kilograme în plus. Dacă însă consumi alimente cu gust ciudat, creierul transmite semnale de saţietate.
Cură de slăbire condimentată
Studii recente relevă faptul că creierul este foarte „atent” la condimente. Astfel, cu cât alimentele sunt mai aromate, cu atât creierul iese din zona lui de confort şi poţi slăbi mai uşor. În plus, condimente precum scorţişoara, chimenul şi turmenicul sunt pline de antioxidanţi.
Cură de slăbire cu prăjitură la micul dejun
Să mănânci o prăjitură la micul dejun pare a fi cel mai prost sfat pe care ţi-l poate da un nutriţionist. Cu toate acestea, cercetătorii israelieni spun că, în urma unor studii efectuate pe voluntari obezi, s-a constatat că aceia care au avut un mic dejun bogat în proteine şi carbohidraţi (inclusiv o prăjitură), erau mai predispuşi la a se ţine de regim, de a slăbi şi a menţine mai mult timp kilogramele pierdute, decât cei care au avut un mic dejun sărac în calorii şi carbohidraţi. Cercetătorii israelieni spun că acest „răsfăţ” la primele ore ale dimineţii taie pofta de dulce pe parcursul zilei.
O bomboană când găteşti te ajută să slăbeşti
Alţi nutriţionişti spun că este recomandat atunci când găteşti să ţii în gură o acadea cu arome foarte puternice, pentru ca papilele gustative să fie „ocupate”. Astfel, nu vei mai fi tentat să guşti din felurile de mâncare preparate. Cele mai bune sunt gusturile mentolate, acrişoare sau scorţişoara.