Elena Udrea, atacată de aliaţii PDL: „Politicienii compromişi trebuie să se retragă”

Preşedintele Noii Republici, Mihail Neamţu, o critică pe Facebook pe Elena Udrea pentru afirmaţia potrivit căreia Traian Băsescu ar fi singurul partener credibil pentru partenerii euro-atlantici. Neamţu o invită pe Udrea la tăcerea voluntară pe care politicienii compromişi ar trebui să o păstreze.
Romania TV
28 aug. 2012, 09:28
Elena Udrea, atacată de aliaţii PDL:

Într-o postare pe Facebook, intitulată „Elena Udrea – vorbesc, deci exist!”, Mihail Neamţu o critică pe Udrea pentru o afirmaţie pe care o consideră excesivă.

După ce ne-a anunţat că se gândeşte să se retragă din politică, Elena Udrea revine. Şi nu oricum, ci cu o declaraţie excesivă: ‘Traian Băsescu este singurul actor politic credibil pentru americani şi pentru europeni.’ Ca o concluzie logică, se înţelege că nici Elena Udrea însăşi nu este un actor politic credibil al României. Atunci de ce mai face declaraţii?”, scrie Mihail Neamţu.

Acesta nu se fereşte să o catalogheze pe Elena Udrea drept un politician compromis care ar trebui să aibă o prezenţă mai discretă în spaţiul public.

„Noua Republică, spre deosebire de alţii, spune lucruri logice. Atunci când spunem „schimbare”, atunci asta vrem: o adevărată schimbare a clasei politice. Politicienii compromişi trebuie să se retragă. Un pas în spate începe cu tăcerea voluntară. Iar pentru ca d-na Udrea să nu aibă dificultăţi în interpretarea acestui enunţ simplu, precizăm că ne referim şi la dânsa”, afirmă liderul Noii Republici.

„Politica presupune curajul imaginării viitorului în termeni surprinzători”, mai spune Neamţu în finalul postării sale.

Ulterior, Elena Udrea i-a dat o replică la fel de dură. Fostul ministru spune că Neamţu se crede un nou Traian Băsescu, deşi nu a demonstrat încă nimic pe scena politică.

Elena Udrea a susţinut, luni, că preşedintele Traian Băsescu este, „în mod evident”, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani şi ar putea repara răul făcut României de „acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept”.

„Şedinţa de astăzi (luni-n.red.) a Parlamentului în care s-a luat act de decizia CCR de invalidare a referendumului reprezintă un prim pas spre reintrarea în normalitate a vieţii politice în România. Cele două luni de criză politică au făcut foarte mult rău ţării. Leul s-a devalorizat, investitorii au anunţat fie că nu mai vin, fie că se retrag, se arată scumpiri de preţuri (de la alimente, la gaze), prognoza de creştere economică a fost aproape înjumătăţită, iar efectele secetei nu au fost combatute de Guvern, care s-a ocupat doar de demiterea preşedintelui”, susţine Udrea, într-o declaraţie pentru Mediafax.

Conform liderului PDL, este de datoria oamenilor politici responsabili, „atâţi cât există ei în toate partidele, să acţioneze pentru a evita eventualele derapaje suplimentare”.

„E un moment dificil pentru ţara noastră, care trebuie gestionat cu grijă. După două luni de criză politică generată, alimentată şi prelungită de iresponsabilitatea USL, mai există astăzi şanse ca lucrurile să revină la normal. Guvernul trebuie să înceapă să se ocupe de economie. O problemă la care însă nu ştiu cum îi vom găsi soluţie este imaginea externă proastă pe care o avem după acţiunile abuzive ale USL împotriva democraţiei şi a statului de drept şi declaratiile făcute de liderii acestei Uniuni la adresa UE, Departamentului de Stat, a oficialilor europeni ori ai SUA. Preşedintele este, în mod evident, singurul actor politic credibil pentru partenerii europeni şi americani, şi ar putea repara răul făcut României”, mai afirmă Udrea.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!