Dorel Onaca, consilier de stat la Cotroceni. Vezi „noua” echipă a lui Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu îşi reface echipa de la Cotroceni. Pe lângă consilierii vechi, Băsescu vrea să-l coopteze în rândul sfătuitorilor săi şi pe scafandrul Dorel Onaca, potrivit România TV.
Romania TV
28 aug. 2012, 11:15
Dorel Onaca, consilier de stat la Cotroceni. Vezi

Potrivit România TV, Dorel Onaca ar urma să ocupe funcția de consilier de stat la Cancelaria Preşedintelui României.

De asemenea, surse oficiale au declarat pentru Mediafax, că vechii consilieri prezidenţiali ai lui Traian Băsescu vor reveni la Palatul Cotroceni: Cristian Diaconescu la Cancelaria preşedintelui, Bogdan Drăgoi pentru mediul de afaceri, Sebastian Lăzăroiu pentru planificare analiză politică, Iulian Chifu pentru afaceri strategice şi securitate, Iulian Fota pentru securitate naţională, Bogdan Mănoiu la afaceri europene, precum şi Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, pe funcţia de consilier de stat la departamentul de comunicare publică.

Printre aceştia nu se vor regăsi însă şi Ştefan Deaconu, fostul consilier pentru probleme juridice, care a fost eliberat din funcţie de preşedintele Băsescu pe 5 iulie, precum şi Bujor-Bogdan Teodoriu, care a coordonat departamentul de politici economice şi sociale de la Cotroceni şi care a fost numit pe 10 august membru al Consiliului Concurenţei.

În ultimele campanii ale lui Traian Băsescu, inclusiv în timpul celor două suspendări ale şefului statului, din 2007 şi din 2012, Dorel Onaca a fost permanent prezent la sediile de campanie ale acestuia.

Onaca are 45 de ani, deţine o firmă de scafandri profesionişti şi este avocat în Baroul Bucureşti şi lector universitar în domeniile Drept Comercial şi Drept Maritim.

Din 2010 el a fost cosilier al Ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar din 2009 este preşedinte al Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare.

Între 1996 şi 2000 a fost deputat PDSR, membru al Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. Din 2000 până în 2008 a fost sentor PRM, partid din care a demisionat. El a devenit apoi membru PDL. Între 1990 şi 1996 Onaca a fost director al Grupului de Scafandrii şi Salvări Maritime „Onacva”.

Onaca este membru al Adunării Naţionale a Bisericii Ortodoxe Române, distins cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de cavaler, membru al Parlamentului Mondial pentru Siguranţă şi Pace. De asemenea, el este preşedinte de Onoare al Federaţiei Române de Karate.

Cancelaria Preşedintelui elaborează şi coordonează agenda de lucru a Preşedintelui României, în colaborare cu departamentele şi compartimentele instituţiei prezidenţiale şi asigură legătura Preşedintelui României cu instituţiile statului în vederea rezolvării tuturor solicitărilor adresate acestuia.

De asemenea, Cancelaria Preşedintelui coordonează domeniul relaţiilor internaţionale din perspectiva atribuţiilor constituţionale conferite Preşedintelui României. Nu în cele din urmă, asigură legătura şefului statului cu românii de pretutindeni şi menţine relaţia de colaborare cu instituţiile culturale şi cultele religioase.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Alimentul care te ferește de demență. Nu e scump și are numeroase beneficii
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Copiii dispăruți la Constanța au fost găsiți! În ce stare se află și care e motivul pentru care au plecat de acasă: „Acum sunt în siguranță”
Capital.ro
Ungurii iau banii românilor. Au acordul BNR. Mutare istorică în 2024: A venit vremea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Top recompense pentru aurul olimpic: Hong Kong pe primul loc, urmat de Israel și Serbia
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!