Formatul audierii sale a provocat multă frustrare – timpul consacrat întrebărilor a fost mult mai lung decât cel al răspunsurilor americanului.
Purtând un costum închis la culoare şi o cravată bordo, Zuckerberg a apărut zâmbitor, dar un pic rigid, atent, alături de preşedintele PE Antonio Tajani. Audierea la Bruxelles s-a desfăşurat în faţa liderilor grupurilor politice din Parlament, însă, la presiunea mai multora dintre ei, a fost difuzată până la urmă în direct pe Internet.
Informaţii false, amestecuri din străinătate în alegeri sau dezvoltatori care folosesc cu rea intenţie informaţiile personale – Facebook nu şi-a asumat responsabilităţile, a recunoscut Mark Zuckerberg.
”A fost o greşeală şi îmi pare rău”, a declarat el în introducere, la fel ca la Washington, luna trecută.
Noile scuze ale findatorului Facebook i-au adus mustrări din partea lui Guy Verhofstadt, liderul liberalilor (grupul ALDE). ”Este deja a treia oară de la începutul anului”, a tunat el.”Cum vreţi să fiţi ţinut minte? Ca unul dintre cei trei giganţi ai Internatului alături de Bill Gates şi Steve Jobs? Sau ca un geniu ratat care a creat un monstru digital ce ne distruge democraţiile?”, l-a interpelat Verhofstadt.
Intervenţia la Bruxelles a lui Mark Zuckerberg a avut loc cu trei zile înainte de intrarea în vigoare, vineri, a unei legislaţii europene vizând să protejeze mai bine datele personale ale europenilor – una dintre cele mai avansate în acest domeniu.