Cei mai deştepţi oameni din lume: De la un mare actor, la marii oameni de ştiinţă

Inteligenţa oamenilor este greu de măsurat, întrucât rezultatele testelor nu spun chiar totul despre persoanele respective. Cercetătorii iau în calcul, pe lângă scorul IQ, şi realizările acestora de-a lungul vieţii. SuperScholar.org a realizat un top al celor mai deştepţi oameni din lume, care trăiesc în ziua de azi.
Romania TV
29 aug. 2012, 11:37
Cei mai deştepţi oameni din lume: De la un mare actor, la marii oameni de ştiinţă

50% dintre oameni au scoruri IQ medii, între 90 şi 110, 2,5% sunt retardaţi mental (cu un scor IQ sub 70), 0,5% sunt aproape genii sau chiar genii (scoruri peste 140), iar 2,5% au o inteligenţă superioară, cu un scor peste 130, potrivit site-ului american.

Iată care sunt cei mai deştepţi oameni din lume la ora actuală:

Stephen Hawking – IQ 160. A devenit faimos pentru cercetările sale în fizica teoretică, dar şi pentru cărţile sale care au ajutat oamenii de rând să înţeleagă universul. Acum are 70 de ani.

Kim Ung-Yong – IQ 210. Are acum 50 de ani şi este cel mai deştept om din lume, potrivit Cărţii Recordurilor. Un copil geniu, care la 2 ani vorbea fluent patru limbi străine, iar la 4 ani mergea la cursurile de facultate. La doar 8 ani, a fost invitat de NASA să studieze în SUA, iar în adolescenţă deja lucra la celebra agenţie spaţială americană.

Paul Allen – IQ 170. Co-fondatorul companiei Microsoft are 59 de ani şi o avere de 14,2 miliarde de dolari. Este pe locul 48 în lume ca avere, are mai multe companii şi echipe de sport şi este unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii.

Rick Rosner – IQ 192. Deşi are un scor de inteligenţă imens, el nu s-a dedicat ştiinţei, ci scrisului. Este scenarist pentru televiziune şi a lucrat recent pentru emisiunea lui Jimmy Kimel. El a fost stripper, chelner pe role şi model nud. Acum are 52 de ani.

Garry Kasparov – IQ 190. A fost cel mai tânăr campion mondial la şah, reuşind performanţa la doar 22 de ani. Deşi a fost bătut de un computer, el rămâne campionul absolut al sportului minţii. S-a retras din lumea şahului în 2005, iar acum îşi dedică timpul politicii şi scrisului. Are 49 de ani. A candidat la preşedinţia Rusiei şi a fndat Frontul Civil Unit. Acum, riscă să îşi petreacă câţiva ani în închisoare pentru că a lovit un poliţist în timpul unui protest.

Sir Andrew Wiles – IQ 170. În 1995, matematicianul britanic a dovedit teoria veche de 358 de ani, „Ultima teoremă a lui Fermat”, considerată drept cea mai grea problemă de matematică din lume. A devenit Sir pentru contribuţiile aduse matematicii şi a primit 15 premii în acest domeniu. Are 59 de ani.

Judit Polgar – IQ 170. A fost crescută de tatăl său, alături de sora ei, într-un experiment educaţional, pentru a dovedi că un copil poate avea rezultate extraordinare dacă este antrenat de un specialist, de la o vârstă fragedă. A fost cea mai tânără persoană care a obţinut titlul de Grandmaster în şah, la 15 ani. Acum are 36 de ani.

Christopher Hirata – IQ 225. La 14 ani a intrat la universitatea Caltech, iar la 16 ani lucra deja la NASA, la proiectele despre colonizarea planetei Marte. A obţinut doctoratul în astrofizică la 22 de ani. Are 30 de ani.

Terrence Tao – IQ 230. La doi ani, ştia aritmetica de bază, la 9 ani lua cursuri de matematică la nivel de facultate, iar la 20 de ani a obţinut doctoratul. La 24 de ani, a devenit cel mai tânăr profesor de la universitatea UCLA. A publicat peste 230 de lucrări de cercetare. Are acum 37 de ani.

James Woods – IQ 180. Marele actor făcea cursuri de algebră liniară la facultate pe când era doar în liceu, a obţinut bursă de studii la celebra universitate MIT, unde, însă, a prins dragul actoriei şi a renunţat la ştiinţă. A câştigat trei premii Emmy şi a primit două nominalizări la Oscar. Are 65 de ani.

Spynews
Răsturnare de situație în cazul crimei din Brăila! Ce s-ar fi întâmplat în cabinet
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Orașul care a devenit prea scump chiar și pentru milionari. Deși au averi mari, nu-și mai permit să-și cumpere apartamente și case aici
Capital.ro
Perfect legal pentru proprietarii de teren. Nu ții cont de vecini. E scris în lege
Playtech.ro
Carmen Iohannis, apariție de NOTA 10 în Paris! Câte MII DE EURO a costat ținuta ei: Geanta, mai SCUMPĂ decât rochia
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Sporuri și concedii medicale acordate abuziv pentru minerii din Valea Jiului. S-au întocmit dosare penale
Spynews
Cât costă un mic dejun la Eforie Nord, în plin sezon estival. Pentru o banală omletă cu șuncă plătești 30 lei
Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Evz.ro
Surpriza de la pompă. Cât costă un litru de benzină și de motorină
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce s-a descoperit în trupul lui Sorin Nazîru? Filmul morţii fostului portar de la Dinamo
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Ce a apărut pe contul de Facebook al Adrianei Bahmuțeanu la câteva zile după vestea divorțului de George Restivan! Mesajele care i-au pus pe toți pe gânduri
Capital.ro
Se dau bani de la stat direct pe card. Cerere până pe 31 iulie. Ce obligație ai pentru 5 ani
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel
substantial.ro
Evgheni Serebriakov, acuzat de atentatul cu mașină-capcană de la Moscova, a cooperat cu serviciile speciale ucrainene
MediaFlux
TRUMP ÎNCEPE RĂZBOIUL dacă ajunge PREȘEDINTE: VA FI ȘTEARSĂ de pe HARTĂ
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!