Ioan Rus, CRITICI DURE: „Stroe – un şmecheraş de mâna a doua, Antonescu – o deziluzie”

Într-un interviu acordat pentru Transilvania Live, Ioan Rus i-a criticat dur pe fostul preşedinte interimar Crin Antonescu şi pe noul ministru delegat pentru Administraţie, Radu Stroe. Rus spune că liderul PNL este pentru el o "deziluzie", în timp ce Stroe este "un şmecheraş de Bucureşti, un şmecheraş de mâna a doua". 
Romania TV
29 aug. 2012, 11:57
Ioan Rus, CRITICI DURE:

Ioan Rus s-a arătat nemulţumit că Antonescu, în timpul disputelor legate de cvorumul la referendum, l-a criticat prin intermediul mass-media, în loc să o facă între patru ochi. „A ales să meargă la TV şi să se certe cu mine prin televiziuni, că am ceva de ascuns, că mint, că ascund cifre. Asta pentru mine a reprezentat o bilă neagră. Nu-l şterg de pe listă, dar o perioadă nici nu l-aş mai număra, pentru mine a fost o deziluzie”, a declarat Rus.

El a criticat şi afirmaţiile făcute de Radu Stroe, imediat după instalarea acestuia ca ministru delegat pentru Administraţie în locul lui Victor Paul Dobre. „Stroe a făcut puţin joc de gleznă la televizor cum o să schimbe el la Curte, că ce date va aduce, după care a adus exact aceleaşi date. Pe stradă, aşa la nivel de şmecher de Bucureşti a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva, decât realitatea„, a spus social-democratul.

În schimb, Rus îl apreciază pe predecesorul lui Stroe la Administraţie, Victor Paul Dobre. „Nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău, care este excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroe acesta nu il cunosc, decât aşa cât l-am văzut, mi s-a părut un şmecheraş de mâna a doua”, a comentat Rus.

El a explicat şi circumstanţele în care a părăsit conducerea Ministerului de Interne. „Am avut o discuţie cu premierul, care mi-a explicat: ‘uite, liderii partidelor noastre, USL, PNL, cine-s acolo, PSD şi PC, sunt foarte nemultumiţi că nu…’ ‘Domnule, înţelegi ce zic, că nu se poate?’ ‘Dar conducerea uite ce spune.’ Bun, atunci avem două variante: pe de-o parte Băsescu vrea să fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastră vreţi să fie mai puţin de 18 milioane, conducerea partidului, eu am doua soluţii atunci: să mă ascund în spatele dumneavoastră, ca să rezistam presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o să fac niciodată sau să plec„, a afirmat Ioan Rus.

Pe 6 august, Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au demisionat din funcţiile de ministru de Interne, respectiv ministru delegat pentru Administraţie. Ioan Rus şi-a motivat decizia prin presiunile făcute asupra sa şi a ministerului pe care l-a condus în urma referendumului din 29 iulie şi a polemicilor privind listele electorale.

„Asupra mea şi a Ministerului Administraţiilor şi Internelor s-au exercitat nenumărate presiuni, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere, aşa ceva este inacceptabil. Eu sunt un politician corect şi onest, iar limitele demnităţii mele mi le stabilesc eu, drept pentru care mi-am înaintat demisia de onoare din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor”, a declarat Ioan Rus, într-o conferinţă de presă.

„Aştept neutralitate politică şi bună credinţă şi sper ca aceia care vor veni după mine să nu permită ca MAI să fie implicat în bătălii pentru putere, iar politicienilor români, începând cu Traian Băsescu şi terminând cu Crin Antonescu, le spun cu toată modestia că în spatele lor şi al deciziilor lor se află totuşi un popor şi o ţară”, a completat Rus.

Ioan Rus a anunţat că şi Victor Paul Dobre, ministru delegat pentru Administraţie, şi-a înaintat demisia din funcţie.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a precizat că a făcut acest lucru „din motive personale” şi că va comenta mai mult „altădată”.

 

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Ideea inedită a unui român pentru o vacanță ieftină în Grecia. Postarea lui a generat mari controverse
Capital.ro
Ilegal în România în orice zi din an. Se consideră infracțiune. Faci închisoare până la 7 ani
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Litoralul românesc în anii '80, marea piață neagră a Europei de Est. Ce averi făceau bișnițarii polonezi în vacanțele la Marea Neagră
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
De ce îl urăsc Harry și Meghan pe Prințul William. Culisele marii gelozii din Familia Regală
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Ultimele mesaje ale Dianei, înainte să fie ucisă cu toporul de soțul ei! Ce a făcut fix în ziua tragediei
Cancan.ro
Ce a primit Andreea din Sibiu, după ce a comandat meniul zilei, la 28 de lei, într-un restaurant din Neptun
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Tu știai că e ilegal? Activitatea pe care mulți români o practică, dar nu știu că pot risca sancțiuni drastice
Capital.ro
Amendă între 580 și 725 de lei. E interzis să faci asta în mașină
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Breaking news! E vorba despre soțul doctoriței Marina Gavril
substantial.ro
Român arestat în Italia cu 2 kilograme de cocaină după o urmărire spectaculoasă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!