1. Scorțișoară
Scorțișoara există sub două forme: obișnuită și adevărată. Ceylon este scorțișoara adevărată, iar cassia este alternativa obișnuită vândută de majoritatea comercianților. Scorțișoara ceylon este adesea mai scumpă, așa că cei mai mulți oameni consumă alternativa sa, cassia. În timp ce scorțișoara aduce multe beneficii organismului uman, aceasta poate fi, de asemenea, un factor care duce la apariția anumitor probleme de sănătate. De exemplu, scorțișoara cassia conține un compus numit cumarină. Dozele mici nu sunt dăunătoare și pot chiar aduce beneficii sănătății.
Dar studiile privind cumarina au arătat că aportul substanțial poate duce la creșterea riscului de cancer și al altor afecțiuni hepatice. Utilizarea substanțială pe o perioadă extinsă reprzintă preocuparea celor mai mulți experți. Din cauza riscului crescut asociat cu un consum ridicat, aceștia recomandă ca scorțișoara să fie consumată în moderație, în special de către persoanele cu probleme hepatice. Orice persoană cu afecțiuni hepatice ar trebui să fie foarte atentă, deoarece și-ar putea agrava afecțiunea.
Citeşte şi 6 alimente care îţi omoară inteligenţa pe care vrei să le eviţi
2. Ciuperci
Ciupercile sunt o delicatesă care se regăsește în mai multe forme și dimensiuni. Pot fi foarte ieftine sau foarte scumpe și le găsim într-o multitudine de preparate. În general, cu cât sunt mai proaspete ciupercile, cu atât este mai bine. Mai ales că nimeni nu vrea să mănânce ciuperci mucegăite. Cu toate acestea, din când în când, aceste alimente pot sta prea mult în ambalajul din plastic deteriorat sau pot fi conservate în mod necorespunzător. Rezultatul constă în acel mucegai de pe ciuperci și în bacteria botulinică. Această bacterie se regăsește în tracturile intestinale ale animalelor și poate fi lăsată în urmă pe produsele proaspete, pentru a crește în condiții perfecte.
Ciupercile mucegăite pot fi un indicator al acestei bacterii mortale. Este vorba despre o neurotoxină care împiedică sistemul nervos să reacționeze corect. Cunoscută și sub numele de botox, această toxină este folosită adesea în procedurile cosmetice. Cu toate că dozele mici din injecții nu sunt toxice de obicei, un aport mare de ciuperci depozitate sau conservate necorespunzător poate duce la paralizie musculară și la dificultăți de respirație.