Ca totul să fie cât mai credibil, patronul fictiv i-a dus pe oameni la un test drive cu maşinile de serviciu.
„Fiecare persoană selectată a fost anunţată că va trebui să plătească 200 de euro garanţie pentru maşina de serviciu„, a spus una dintre persoanele păcălite.
„Am semnat contractul şi am aşteptat să vedem ce va urma, au trecut zilele şi noi am început să devenim toţi suspicioşi. Am ajuns să sunăm firma reală din Satu Mare, iar cei de acolo ne-au spus să stăm liniştiţi că ei nu fac niciun fel de angajări, că nu au vândut firma, că este o fraudă„, a adăugat un alt bărbat care a fost şi el păcălit.
Contractele de muncă false nu au fost semnate de cel care se recomanda drept patronul firmei, ci de asistentul managerului societăţii, care la rândul său a fost păcălit.
„Eu completam contractul de muncă şi anexa de la contractul de muncă, care prevedea că în 15 zile de la contract, banii aceştia de 900 de lei să ne fie înapoiaţi„, a precizat o altă femeie.
Dacă angajatorii vor fi identificaţi ei vor fi cercetaţi pentru înşelăciune şi riscă până la 12 ani de închisoare.
„Poliţiştii recomandă celor interesaţi să nu dea sume de bani în avans pentru că pot cădea uşor în capcana escrocilor şi riscă să piardă sume importante de bani, să verifice dacă firma respectivă are toate documentele la zi. Acest caz nu este singular în Vâlcea. Săptămâna trecută un bărbat a fost arestat preventiv după ce a înşelat 150 de persoane cărora le-a promis locuri de muncă în străinătate„, a declarat Loredana Sandu, purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea.